Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV užsienio prekybos deficitas sausį augo labiau nei tikėtasi

JAV užsienio prekybos deficitas sausį padidėjo labiau nei tikėjosi analitikai, rodo ketvirtadienį paskelbti oficialūs negalutiniai duomenys, ir tapo didžiausiu per devynis mėnesius dėl spartaus importo augimo.
IMAGO/Jochen Tack / IMAGO/Jochen Tack
IMAGO/Jochen Tack / IMAGO/Jochen Tack

Prekybos departamento duomenimis, importas sausį 67,4 mlrd. dolerių pranoko eksportą – 3,2 mlrd. dolerių daugiau nei gruodį.

Importą skatino vartojimas, nors analitikai tikėjosi, kad išaugusios skolinimosi išlaidos mažins paklausą ir slopins tiekimą iš užsienio.

Per mėnesį importas išaugo 1,1 proc. iki 324,6 mlrd. dolerių, pirmiausia dėl tokių prekių, kaip kompiuteriai ir puslaidininkiai, taip pat automobiliai ir jų dalys.

Tuo tarpu eksportas didėjo tik 0,1 proc. iki 257,2 mlrd. dolerių. Augo automobilių ir jų dalių tiekimas užsakovams užsienyje, bet mažėjo kai kurių pramoninių prekių, pavyzdžiui žalios naftos.

Prekybos departamentas praėjusį mėnesį skelbė, jog 2023-aisiais užsienio prekybos deficitas buvo kukliausias per pastaruosius trejus metus. Volstrito analitikai tokius duomenis laikė vilčių teikiančiu ženklu pasaulinei prekybai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas