Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV verslininkai paragino atnaujinti prekybos derybas tarp JAV ir Kinijos

Įtakingų amerikiečių verslininkų grupė kreipėsi į JAV administracijos pareigūnus, ragindami atnaujinti derybas su Kinija ir sumažinti importo muitus, nes, jų nuomone, tai stabdo JAV ekonomikos vystymąsi, parašė verslo leidinys „The Wall Street Journal“.
JAV ir Kinijos vėliavos
JAV ir Kinijos vėliavos / 123RF.com nuotr.

JAV prekybos atstovei Katherine Tai ir JAV iždo sekretorei Janet Yellen adresuotame laiške verslininkai teigia, kad Pekinas pasiekė „svarbius kontrolinius rodiklius ir įvykdė įsipareigojimus“ pagal ankstesnės administracijos prekybos susitarimą su Kinija, įskaitant rinkų atvėrimą JAV finansų institucijoms ir kai kurių reguliavimo kliūčių žemės ūkio produktų eksportui iš JAV į Kiniją mažinimą.

„Į darbuotojus orientuotos prekybos darbotvarkėje turėtų būti atsižvelgiama į išlaidas, kurias amerikiečiams sukelia JAV ir Kinijos muitai, ir atšaukti tuos muitus, kurie kenkia JAV interesams“, – sakoma paskelbtoje laiško ištraukoje.

Pasak „The Wall Street Journal“, laiško turinys „atspindi didėjantį daugelio Amerikos korporacijų nusivylimą tempais, kuriais administracija peržiūri prekybos ir ekonominę politiką Kinijos atžvilgiu“.

„Norime išreikšti savo paramą tolesniam bendradarbiavimui su Kinija prekybos ir ekonomikos klausimais“, – sakoma laiške.

Laiško autoriai mano, kad JAV administracija turėtų pradėti derybas dėl klausimų, kurie nebuvo įtraukti į pirmąjį sandorio etapą, įskaitant vyriausybės subsidijas, viešuosius pirkimus, kibernetinį saugumą ir skaitmeninę prekybą.

Be to, verslo bendruomenė ragina JAV prekybos atstovės biurą atleisti nuo muitų įvairioms prekėms ir apskritai pradėti mažinti muitus Kinijos prekėms.

Taip pat laiške priduriama: „Pripažįstame, kad visiškas susitarimas dėl muitų yra mažai tikėtinas, nebent Kinija padarytų didelę pažangą pagrindiniais klausimais“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas