Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JK kino teatrų tinklas „Cineworld“ kreipėsi dėl apsaugos nuo bankroto procedūros JAV

Didžiosios Britanijos kino teatrų tinklas „Cineworld“, antras pagal dydį pasaulyje, trečiadienį paskelbė pateikęs prašymą Jungtinėse Valstijose dėl apsaugos nuo bankroto procedūros, kad galėtų atlikti restruktūrizaciją sumažėjus žiūrovų srautams.
Kino teatrų tinklas „Cineworld“
Kino teatrų tinklas „Cineworld“ / „Scanpix“ nuotr.

Grupė, valdanti šimtus kino teatrų Jungtinėse Valstijose, pareiškime nurodė, kad Teksaso bankroto teismui pateikė ieškinį pagal JAV Bankroto kodekso 11 skyrių, numatantį galimybę paskelbti teismo prižiūrimą restruktūrizavimo procesą, kad įmonės gautų laiko deryboms su kreditoriais ir pasiekti susitarimą dėl įsiskolinimo sumažinimo.

Pranešime teigiama, kad kino teatrų tinklas tikisi, jog bankroto procedūra bus iškelta pirmąjį kitų metų ketvirtį, o iš esamų skolintojų bendrovė tikisi užsitikrinti 1,94 mlrd. JAV dolerių finansavimą, kad galėtų išgyventi šį laikotarpį.

Bendrovė taip pat perspėjo esamus akcininkus, kad dėl bankroto proceso jų akcijų paketas gali gerokai sumažėti.

„Wilk Auslander“ bankrotų ekspertas Ericas Snyderis pažymėjo, kad „Cineworld“ kreditoriai greičiausiai nesuteiks „daug laiko apsispręsti, reorganizuoti ar parduoti tinklą“.

Didelė įmonės problema yra ta, kad „keliauti į kino teatrą žiūrėti filmo dvi ar tris valandas ir išleisti 20–25 JAV dolerius, daugeliui žmonių, ypač jaunimui, nebėra patrauklu“, – pridūrė E.Snyderis.

„Cineworld“ akcijos pigo nuo metų pradžios, nes bendrovės padėtis pablogėjo, žiūrovų srautams neatsistačius po to, kai buvo sušvelninti pandeminiai apribojimai.

Jų vertė dar labiau sumažėjo praėjusį mėnesį, kai bendrovė pripažino, kad svarsto galimybę skelbti bankroto procedūrą.

„Cineworld“ akcijos trečiadienį pabrango 10 proc. iki 4,29 penso, tačiau nuo metų pradžios vis tiek sumažėjo 87 procentais.

Analitikai tvirtina, kad 2018 metais „Cineworld“ perėmus amerikiečių varžovę „Regal“, įsiskolinimas tapo per didelis, todėl tinklas atsidūrė blogoje padėtyje, kad atlaikytų pandemiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito