Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JK premjeras R.Sunakas 2022 m. uždirbo 2 mln. svarų, nors jo atlyginimas siekė 156 tūkst. svarų

Už karališkąją šeimą daugiau turto sukaupęs Jungtinės Karalystės (JK) ministras pirmininkas Rishi Sunakas per pastaruosius trejus metus gavo 5 mln. svarų (5,68 mln. eurų) pajamų, rodo naujausi duomenys.
Rishi Sunakas
Rishi Sunakas / „Scanpix“/AP nuotr.

Trečiadienį buvo paskelbta ilgai laukta informacija apie premjero mokesčių reikalus. Dokumentai atskleidė, kad praėjusiais metais jis uždirbo 1,97 mln. svarų (2,24 mln. eurų), rašo „Fortune“.

Mažiau nei 8 proc. šios sumos buvo gauta iš R.Sunako įstatymų leidėjo atlyginimo, kuris 2022 m. sudarė 156,16 tūkst. svarų (177,46 tūkst. eurų).

Didžiąją dalį jo praėjusių metų pajamų sudarė pajamos iš kapitalo prieaugio, kuris 2021-2022 mokestiniais metais sudarė daugiau kaip 1,6 mln. svarų (1,82 mln. eurų).

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Rishi Sunakas
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Rishi Sunakas

Per pastaruosius trejus mokestinius metus iš atlyginimo, dividendų ir kapitalo prieaugio R.Sunakas uždirbo beveik 4,8 mln. svarų, nuo kurių sumokėjo kiek daugiau nei 1 mln. svarų (1,14 mln. eurų) mokesčių.

Remiantis JK Vyriausybės vadovo deklaracijomis, jis taip pat sumokėjo 41,76 tūkst. svarų (47.46 tūkst. eurų) mokesčių už savo investicijas JAV per pastaruosius trejus mokestinius metus.

Praėjusiais metais nuo savo atlyginimo jis sumokėjo 36,6 proc. siekiantį pajamų mokesčio tarifą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./5 svarų banknotas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./5 svarų banknotas

Buvęs bankininkas ir rizikos draudimo fondų valdytojas „Goldman Sachs“ R.Sunakas yra turtingiausias premjeras per visą Jungtinės Karalystės istoriją. Jo ir jo žmonos technologijų paveldėtojos Akshatos Murty bendra grynoji turto vertė siekia beveik 900 mln. JAV dolerių (836,72 mln. eurų).

Buvęs Jungtinės Karalystės finansų ministras patyrė spaudimą atskleisti informaciją apie savo asmeninius finansus, kai paaiškėjo, kad jo žmona prašė suteikti jai ne nuolatinio gyventojo statusą – tai jai leido išvengti JK mokesčių už pajamas, gautas užsienyje, kurių didžioji dalis buvo gauta iš jos tėvo Indijos bendrovės „Infosys“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Rishi Sunakas ir Akshata Murty
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rishi Sunakas ir Akshata Murty

Pirmą kartą jis pažadėjo paskelbti savo mokesčių deklaraciją lapkritį.

Opozicijos atstovė Angela Rayner išreiškė skeptišką požiūrį į R.Sunako pasirinkimą paskelbti savo finansinius duomenis ketvirtadienį – tą pačią dieną, kai komitetas posėdyje išklausė buvusio Jungtinės Karalystės premjero Boriso Johnsono pasiaiškinimų dėl vakarėlių, kuriuos jis rengė per karantiną

Kiti kritikavo R.Sunaką dėl jo sumokėtų pajamų mokesčių tarifo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas