Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JK vyriausybė pranešė apie planus privatizuoti „Channel 4“

JK vyriausybė pranešė planuojanti privatizuoti Didžiosios Britanijos nemokamą visuomeninės televizijos tinklą „Channel 4“, teigdama, kad kitu atveju jis nepajėgs konkuruoti su tokiomis srautinio transliavimo milžinėmis kaip „Netflix“ ir „Amazon“.
Televizorius
Televizorius / 123rf.com nuotr.

1982 metais veiklą pradėjusi televizijos įmonė yra skirta remti Didžiosios Britanijos nepriklausomą gamybos sektorių ir rengti unikalias ir įvairias programas.

Valstybinis, bet komerciškai finansuojamas transliuotojas 90 proc. pajamų gauna iš reklamos užsakymų.

Visgi kultūros sekretorė Nadine Dorries pirmadienį tviteryje paskelbė, kad vyriausybės valdymas „sulaiko „Channel 4“ nuo konkurencijos su tokiomis srautinio srautinio transliavimo milžinėmis kaip „Netflix“ ir „Amazon“.

N.Dorries teigimu, savininko pasikeitimas „suteiks „Channel 4“ įrankių ir laisvės klestėti kaip visuomeniniam transliuotojui ateityje“.

Ji pridūrė, kad planai bus pristatyti parlamente „atėjus laikui“.

„Channel 4“ pranešime teigė esantis nusivylęs, kad „pranešimas paskelbtas oficialiai nepripažįstant didelio nerimo dėl visuomenės interesų“, susijusio su galimu pardavimu, kuris, kaip pranešama, į šalies biudžetą gali atnešti iki 1 mlrd. svarų sterlingų (1,3 mlrd. mlrd. eurų).

„Channel 4“ generalinė direktorė Alex Mahon laiške darbuotojams pareiškė, kad dėl transliuotojo ateities nuspręs vyriausybės pasiūlymą apsvarstęs parlamentas.

Šešėlinės vyriausybės kultūros sekretorė, leiboristė Lucy Powell „BBC Radio 4“ laidai „Today“ teigė, kad toks sprendimas „neturi prasmės“ ir kad ji nemananti, jog „daug žmonių tam pritartų“.

„Bijau, kad <...> užuot konkuravęs su kai kuriais didžiausiais JAV transliuotojais, labiau tikėtina, jog kanalą nupirks vienas iš jų“, – pridūrė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai