Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„JT International Baltic States“ mažins darbuotojų skaičių, dalį funkcijų perduos platintojams

Tabako gaminių bendrovėje „JT International Baltic States“ darbuotojų skaičių, kuris dabar siekia beveik 80, dėl mažėjančių pardavimų kitąmet planuoja laipsniškai sumažinti iki 20-ies.
Rūkymas
Rūkymas / K. Vanago BFL nuotr.

Dalis bendrovės funkcijų bus perduota platintojams, į partnerių įmones pereis ir dalis atleidžiamų darbuotojų. Taip bendrovė tikisi efektyvinti veiklą ir prisitaikyti prie smunkančių pardavimų, juos lėmė tabako gaminių kontrabanda, pirmadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.
„Nelegali rinka. Pastaruoju laikotarpiu akcizai padidino kainas beveik dvigubai ir pardavimai kai kur krito beveik per pusę. Tai ir lėmė tuos pokyčius“, – sakė JT International Baltic States" atstovas Ramūnas Mačius.

Baltijos šalyse „JT International“ bendradarbiauja su trimis platintojais, šiuo metu visose šalyse veikia ir „JT International“ biurai. Planuojama, kad po pertvarkų atstovybė liks tik Vilniuje, ji koordinuos visą veiklą Baltijos šalyse.

„Turime ambicijų išlaikyti tą pačią rinkos dalį, kurią turime dabar, ir tikimės, kad iš sutaupytų lėšų, kurios keliaudavo aparatui išlaikyti, daugiau bus galima skirti prekybos plėtrai. Tie žingsniai daromi tam, kad būtume konkurencingi“, – sakė R.Mačius.

Panašiai optimizuoti veiklą – kai kurias funkcijas pirkti iš išorinių paslaugų teikėjų – šiemet nusprendė ir tabako gaminių gamintoja „Philip Morris Lietuva“. Įmonė rugsėjo–spalio mėnesiais ketinama konkurso keliu pasirinkti logistikos, sandėliavimo ir pastatų ūkio valdymo paslaugų tiekėjus.

„JT International“ Baltijos šalyse šiuo metu užima apie ketvirtadalį tabako gaminių rinkos. Didžiausią dalį – daugiau nei pusę – valdo „Philips Morris“.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas