Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Kaip draudimas gali padėti apsaugoti savo artimuosius?

Šiais laikais vis daugiau šeimų, kurių finansinė gerovė priklauso ne nuo vieno – šeimos maitintojo, o nuo abiejų šeimos narių pajamų. Kiekvieno indėlis į šeimos biudžetą yra itin svarbus, todėl būtina užtikrinti finansinį saugumą, kad, vienam iš šeimos narių laikinai ar visam laikui praradus darbingumą, šeima nesusidurtų su nepakeliamais finansiniais iššūkiais.
Kaip draudimas gali padėti apsaugoti savo artimuosius?
Kaip draudimas gali padėti apsaugoti savo artimuosius? / Partnerio nuotr.

Šeimos biudžetas gali smarkiai pakisti atsitikus nenumatytoms ir nemalonioms aplinkybėms – esant laikinam nedarbingumui ar susidūrus su skaudesne patirtimi. Rūpinantis ateitimi, prasminga paklausti savęs: „Ar vaikams pakaktų išteklių užaugti ir pradėti savarankišką gyvenimą, jei jie prarastų mano finansinę paramą? Kokio dydžio finansinė atsarga tokiu atveju būtų reikalinga?“ Atsakyti į šį klausimą sudėtingiausia, kai vaikai dar maži ir savarankišką gyvenimą pradės dar negreitai.

Nors kiekvieno žmogaus gyvenimo sąlygos skiriasi, „SEB Life and Pension Baltic SE“ draudimo ekspertai teigia, kad, norint kuo lengviau prisitaikyti prie suprastėjusios finansinės padėties, vidutiniškai reikėtų būti pasirūpinus nuo vienų iki trejų metų pajamų atsarga. Kaip išsiaiškinti, kokia suma būtų reikalinga? Bandant nustatyti finansinės atsargos dydį, rekomenduojama atsižvelgti ne tik į šeimos narių skaičių, bet ir į turimus finansinius įsipareigojimus, paskolas, taip pat įvertinti dabartinius gyvenimo įpročius. Tikėtina, kad ši suma bus gana didelė ir jai sutaupyti gali prireikti labai daug laiko.

Kaip dar galite pasirūpinti savo finansiniu saugumu?

Sukaupti finansinę atsargą nenumatytoms situacijoms gali prireikti daug laiko, ne visada gali būti atliekamų pinigų atsidėti. Tokiu atveju reikėtų apsvarstyti ir kitas alternatyvas, pavyzdžiui, papildomai pasirūpinti artimaisiais ir apsidrausti gyvybę tokia suma, kuri prilygtų esamoms vienų ar trejų metų pajamoms.

Draudimas taip pat gali būti svarbus ir naudingas susirgus ar susižeidus ir laikinai praradus darbingumą. Pavyzdžiui, draudimas nuo kritinių ligų ar traumų suteikia finansinę pagalbą dengiant gydymo ar reabilitacijos išlaidas ir leidžia visas jėgas sutelkti į sveikimą ir reabilitaciją, užuot rūpinusis savo ir savo šeimos finansinėmis problemomis.

Apsidraudę gyvybę jausitės ramesni ir finansiškai saugesni. Atsitikus nenumatytoms gyvenimo aplinkybėms Jūsų šeimai būtų lengviau susidoroti su iškilusiais finansiniais iššūkiais, net jei nebegalėtumėte jai padėti. Tačiau pasirinkti tinkamą draudimą gali būti sudėtinga. Kaip sužinoti, ar apskritai reikia draudimo ir nustatyti, nuo kokios rizikos draustis? Išbandykite naują specialią SEB skaičiuoklę, kuri padės jums įvertinti savo draudimo poreikius ir pateiks preliminarią draudimo mėnesio įmoką.


Tai yra reklaminio pobūdžio informacija. Asmens draudimo paslaugą teikia „SEB Life and Pension Baltic SE“ Lietuvos filialas. Išsamesnė informacija apie paslaugą pateikta draudimo taisyklėse http://www.seb.lt/draudimo-dokumentai. Rekomenduojame prieš sudarant bet kokią finansinių paslaugų sutartį atidžiai išnagrinėti paslaugų teikimo sąlygas. Norėdami sudaryti sutartį, užsiregistruokite į konsultaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius