Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karaliaučiuje žadama statyti pensioną Europos pensininkams

Tarptautinė bendrovė už kelių dešimčių kilometrų nuo Lietuvos ir Rusijos sienos Karaliaučiaus srityje siūlosi pastatyti pensioną Europos pensininkams.
Senoliai
Senoliai / „Scanpix“ nuotr.

Jame esą galėtų gyventi iki 4 tūkst. senjorų ne tik iš Rusijos, bet ir Europos Sąjungos (ES), rašo „Lietuvos žinios“.

„Jei iš tikrųjų ten bus statomas toks pensionas su visa reikalinga infrastruktūra, į tenykštes darbo vietas galės pretenduoti ir darbo netekę mūsų šalies pasienio regiono gyventojai, ypač specialistai“, – įsitikinęs daugiau kaip dešimtmetį įvairius projektus Karaliaučiaus srityje vykdančio Nemuno euroregiono Marijampolės biuro direktorius Gintaras Skamaročius.

Didžiulį pensioną pasiruošusi statyti tarptautinė kompanija „GBA Capital management and consultancy Ltd.“, Karaliaučiaus srityje turinti antrinę įmonę. Kompanijos atstovai praėjusį savaitgalį susitiko su Karaliaučiaus srities gubernatoriumi Nikalojumi Cukanovu ir jam išdėstė savo ketinimus.

Pensioną sudarytų ne tik gyvenamosios patalpos pensininkams, bet ir 400 vietų ligoninė, viešbutis, personalo mokymo centras, golfo aikštynas, kita infrastruktūra.

Gubernatorius N.Cukanovas, kaip pranešė Karaliaučiaus srities vyriausybės spaudos tarnyba, tikino esąs pasirengęs pagelbėti potencialiems investuotojams, jei tik šie pateiks tokio projekto ekonominį pagrindimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai