Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Karolis III paveldės 500 milijonų turtą, tačiau paveldėjimo mokesčio nemokės

Jungtinės Karalystės karalius Karolis III paveldės įspūdingą turtą, tačiau jam, skirtingai nei kitiems piliečiams, 40 proc. paveldimo turto mokestis nebus taikomas.
Karaliaus Karolio III paskelbimo monarchu ceremonija
Karaliaus Karolio III paskelbimo monarchu ceremonija / „Scanpix“ nuotr.

Karolis III paveldės savo motinos Elžbietos II sukauptą asmeninį turtą, kurio vertė siekia maždaug 500 milijonų dolerių (493 mln. eurų).

Nors paprastai turtingi JK piliečiai turi mokėti 40 proc. paveldėjimo mokestį, karalius Karolis II nuo jo bus visiškai atleistas, praneša britų žiniasklaida.

Kaip rašo portalas Express.co.uk, paveldimo turto mokestį moka asmenys, kurie po kito asmens mirties paveldėjo jo pinigus ar turtą. Jungtinėje Karalystėje žmonėms tenka mokėti 40 proc. mokestį už bet kokį turtą, kurio vertė viršija 325 tūkst. svarų sterlingų (371 tūkst. eurų).

„Forbes“ skaičiavimais, karalienės Elžbietos II asmeninio turto vertė siekia 500 mln. dolerių (493 mln. eurų), o jį sudaro meno kūriniai, brangenybės, investicijos ir nekilnojamasis turtas, įskaitant Balmoralio pilį Škotijoje ir Sandringamo rūmus Anglijoje.

Vyriausybė taip pat teigia, kad karalius atleidžiamas nuo paveldėjimo mokesčio, kad būtų išsaugotas „tam tikras finansinis nepriklausomumas nuo tuometinės vyriausybės“.

Tačiau visi kiti asmenys, išskyrus karalių Karolį II, paveldėję privatų turtą iš karalienės, turės mokėti paveldėjimo mokestį.

Karūnos valdos

Kaip rašo CBS News, Karoliui III nuo šiol priklausys ir vadinamosios Karūnos valdos, kurių vertė – apie 34,3 mlrd. dolerių. Tiesa, šis turtas nėra laikomas privačia monarchų nuosavybe, nes valdomas patikėjimo teise. Tai reiškia, kad šio turto negalima parduoti.

„Scanpix“/AP nuotr./Bekingemo rūmai
„Scanpix“/AP nuotr./Bekingemo rūmai

Karūnos turtui priklauso Bekingemo rūmai, Kensingtono rūmai ir žemė bei nekilnojamasis turtas visame Londone ir Jungtinėje Karalystėje.

Didžiulę valdymo bendrovę prižiūri ne karališkosios šeimos nariai, o nepriklausoma organizacija, o perteklinės pajamos kasmet pervedamos į Jungtinės Karalystės iždą.

Nors karalius negali disponuoti šiuo turtu siekdamas asmeninio pelno, karališkajai šeimai atitenka dalis iš šių valdų gaunamų finansinių išmokų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas