Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kelių Rusijos regionų vadovai bus asmeniškai atsakingi už biudžeto deficitą

Čečėnijos, Dagestano, Ingušijos, Tuvos, taip pat keturių Rusijos okupuotų ir aneksuotų Ukrainos regionų – Chersono, Zaporižios, Donecko ir Luhansko apsišaukėliai lyderiai bus asmeniškai atsakingi už 2024 m. regionų biudžeto deficitą.
Donecko rajonas
Donecko rajonas / Gabrielės Navickaitės / 15min nuotr.
Temos: 2 Rusija Pinigai

Tokią išvadą galima daryti iš Rusijos finansų ministerijos parengto vyriausybės įsakymo projekto, praneša laikraštis „Kommersant“.

Pagal Finansų ministerijos parengtą projektą, atsakomybė už dotacijas, gaunamas iš valstybės biudžeto, siekiant sumažinti pajamų ir išlaidų skirtumą, tiesiogiai priskiriama asmeniškai regionų vadovams.

Tai reiškia, kad norėdami gauti dotacijas, regionų vadovai turės padidinti regionų biudžetų pajamas, garantuoti konkrečias išlaidas socialinėms programoms, padidinti iš biudžeto finansuojamų įstaigų veiklos efektyvumą, taip pat atsisakyti ženklaus darbuotojų skaičiaus ir jų atlyginimų didinimo.

Iki gruodžio 18 d. regionų vadovai turi raštu patvirtinti savo sutikimą su naujuoju įsakymu, priešingu atveju atitinkamiems regionams gresia netekti federalinių dotacijų.

Finansų ministerija sprendimą sugriežtinti reikalavimus keturiems Rusijos ir keturiems okupuotiems regionams aiškina tuo, kad dotacijų dalis šių regionų biudžeto pajamose pastaraisiais metais viršijo 40 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas