Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija mažina kompiuterių, dviračių ir kitų prekių importo muitus

Įvairių pasaulio šalių dėmesio centre dėl savo prekybos praktikos atsidūrusi Kinija pirmadienį paskelbė ketinanti sumažinti tam tikrų vartojimo prekių, įskaitant kompiuterius, baldus ir dviračius, importo muitus.
Dviratis
Dviratis / 123rf.com
Temos: 2 Kinija Muitai

Prekybos karą pradėję Pekinas ir Vašingtonas yra nustatę importo muitus daugiau kaip 360 mlrd. JAV dolerių vertės vienas kito prekėms, o Europa neseniai pažymėjo, jog supeiks Kiniją už tariamai nesąžiningą prekybos politiką.

Importuojamoms prekėms, tokioms kaip knygos, kompiuteriai, maistas, baldai ir vaistai, Kinijoje taikomų muitų tarifas nuo antradienio sumažės iki 13 proc., pranešė Kinijos valstybės tarybos muitų komisija.

Iki šiol šioms prekėms buvo taikytas 15 proc. muitų tarifas, pranešė oficialioji naujienų agentūra „Xinhua“.

Jos duomenimis, muitai, taikomi kitoms importuojamoms prekėms, tokioms kaip sporto prekės, žvejybos reikmenys, tekstilė, elektroniniai prietaisai ir dviračiai, taip pat bus sumažinti – nuo 25 iki 20 procentų.

Europos Sąjungos (ES) vadovai šią savaitę Briuselyje įvyksiančiame aukščiausiojo lygio susitikime susitiks su Kinijos premjeru Li Keqiangu, tačiau jų viltys išsiderėti tvirtų įsipareigojimų dėl prekybos greičiausiai nepasiteisins.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas penktadienį pareiškė, jog derybose su Pekinu daroma pažanga, tačiau ir vėl neprognozavo, kad į prekybos karą įsivėlusiems dviem didžiausiems pasaulio ūkiams pavyks pasiekti susitarimą.

Paskutinis JAV ir Kinijos delegacijų derybų dėl prekybos ratas įvyko Vašingtone praėjusią savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas