Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kinija nukėlė ekonominių duomenų paskelbimą

Kinija pirmadienį pranešė nukelianti ekonomikos raidos rodiklių paskelbimą, šalies vadovybei renkantis į Komunistų partijos suvažiavimą, kuriame Xi Jinpingas greičiausiai trečią kartą taps prezidentu.
Kinijos vėliava
Kinijos vėliava / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Kinija Ekonomika

Pranešimas paskelbtas dieną prieš tai, kai analitikai tikėjosi išgirsti apie silpniausius ketvirčio augimo rodiklius nuo 2020-ųjų, nes ekonomiką veikia COVID-19 apribojimai ir nekilnojamojo turto sektoriaus krizė.

Pekino Nacionalinis statistikos biuras paskelbė, kad trečiojo ketvirčio raidos ir daugelio kitų ekonominių duomenų paskelbimas „atidedamas“, tačiau nenurodė delsos priežasties ar naujo termino.

Nacionalinės plėtros ir reformų komisijos vyresnysis pareigūnas Zhao Chenxinas pirmadienio rytą sakė žurnalistams, kad „ekonomika reikšmingai atsigavo trečiąjį ketvirtį“.

„Žvelgiant iš pasaulinės perspektyvos, Kinijos ekonomikos rezultatai vis dar yra puikūs“, – teigė jis.

Visgi daugelis analitikų mano, kad antrai pagal dydį pasaulio ekonomikai šiemet bus sunku pasiekti savo augimo tikslą – maždaug 5,5 proc., o Tarptautinis valiutos fondas (TVF) sumažino Kinijos BVP augimo prognozę iki 3,2 procento 2022-aisiais.

Praėjusią savaitę naujienų agentūros AFP apklausta ekspertų grupė prognozavo, kad 2022 metais Kinijos augimas vidutiniškai sieks 3 proc., o tai gerokai skiriasi nuo 8,1 proc. prieaugio 2021-aisiais.

Tai būtų silpniausias Kinijos augimo tempas per keturis dešimtmečius, neskaitant 2020 metų, kai pasaulio ekonomikai smogė paplitęs koronavirusas.

Be to, praėjusią savaitę Kinijos muitinės tarnyba atidėjo rugsėjo pastarojo mėnesio prekybos duomenų paskelbimą, nepateikdama paaiškinimo, tuo tarpu Nacionalinis statistikos biuras pirmadienį pranešė taip pat atidėsianti mėnesinių rodiklių, įskaitant nekilnojamojo turto ir mažmeninės prekybos sektorių duomenis, paskelbimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas