Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kinija plačiau atveria finansų sektorių užsienio investicijoms

Lėtėjant ekonomikos augimui, Kinija savaitgalį panaikino kai kuriuos apribojimus užsienio investicijoms savo finansų sektoriuje.
Kinija
Kinija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kinija

2020 metais, t. y. metais anksčiau negu iš pradžių planuota, bus panaikinti apribojimai vertybinių popierių, draudimo ir fondų valdymo bendrovių akcijų paketams, kuriuos leidžiama valdyti užsieniečiams, pranešė Finansinio stabilumo ir plėtros komitetas, kurio pareiškimą šeštadienį paskelbė centrinis bankas.

Užsienio investuotojai taip pat bus skatinami Kinijoje steigti turto valdymo bendroves, valiutų maklerio įmones ir pensijų valdymo bendroves.

Pekinas ilgą laiką žadėjo plačiau atverti savo ekonomiką užsienio verslui ir investicijoms, tačiau paprastai delsdavo imtis konkrečių priemonių, nors dėl to sulaukdavo nemažai Vašingtono ir Briuselio priekaištų.

Apie naujas priemones šeštadienį buvo paskelbta po penktadienį įvykusio posėdžio, kuriam vadovavo už ekonomiką atsakingas vicepremjeras Liu He ir kurio dalyviai sutelkė dėmesį į būdus, kurie leistų pažaboti įvairaus pobūdžio finansinę riziką, ir sutarė imtis naujų priemonių, kurios leistų palaikyti ekonomikos plėtrą.

Taip pat buvo nuspręsta panaikinti kai kurias kliūtis užsienio draudimo bendrovėms, norinčioms imtis verslo Kinijos rinkoje. Pavyzdžiui, nebebus reikalaujama, kad jos veiktų šalyje mažiausiai 30 metų, ir nebebus taikoma nuostata, pagal kurią užsieniečiai gali valdyti ne daugiau kaip 25 proc. draudimo ir turto valdymo bendrovių akcijų.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pernai pradėjo muitų karą su Kinija, siekdamas priversti Pekiną plačiau atverti savo ekonomiką ir pažaboti Kinijos prekybos praktiką, kurią jis vadina nesąžininga.

Tęsiantis šiam karui, Vašingtonas ir Pekinas jau nustatė importo muitus daugiau kaip 360 mlrd. JAV dolerių vertės vienas kito prekėms.

Birželio pabaigoje Japonijoje susitikę D.Trumpas ir Kinijos prezidentas Xi Jinpingas sutarė atnaujinti derybas dėl prekybos, tačiau JAV ir Kinijos derybininkai kol kas tik kalbasi telefonu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas