Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija pranešė nuo sausio ketinanti mažinti importo muitus įvairioms prekėms

Kinija nuo sausio sumažins importo muitus daugiau nei 850 produktų, įskaitant šaldytą kiaulieną, pirmadienį pranešė finansų ministerija, valdžios institucijoms grumiantis su populiarios mėsos rūšies trūkumu. Kinijos kiaulių pramonė patyrė didelių nuostolių dėl afrikinio kiaulių maro protrūkio, dėl kurio, remiantis oficialia statistika, buvo paskersta daugiau nei milijonas kiaulių, o kiaulienos kaina išaugo dvigubai.
Kinijos miestas Donguanas
Kinija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pirmadienio pranešime teigiama, kad nuo sausio 1 dienos muitai šaldytai kiaulienai sumažės nuo 12 iki 8 procentų.

Kinijos Valstybės tarybos Muitų komisija savo pareiškime teigė, kad pakeitimai optimizuos „prekybos struktūrą ir paskatins aukštos kokybės ekonomikos plėtrą“.

Taip pat bus sumažinti muitai tokiems maisto produktams kaip žuvis, sūris ir riešutai. Mažės ir muitai vaistams bei įvairiems chemijos produktams.

Kinijos ūkiuose esančių kiaulių skaičiui sumažėjus maždaug 40 proc., valdžios institucijos parengė planą iki 2021 metų atkurti kiaulienos produkciją iki lygio, buvusio prieš paplintant afrikiniam kiaulių marui.

Kinijos prekybos ministerija yra sakiusi besitikinti, kad 2019 metais kiaulienos importas į Kiniją bus daugiau nei dvigubai didesnis nei pernai.

Taip pat nuo liepos 1 dienos Kinija ketina toliau mažinti muitus kai kuriems technologijų gaminiams, teigiama finansų ministerijos tinklalapyje paskelbtame pranešime.

Gaminiai, kuriems nuo liepos bus taikomi mažesni muitai, apima spausdintuvus, garso įrašymo įrenginių dalis ir širdies stimuliatorius.

O muitai tam tikrų rūšių palydovinės televizijos imtuvams sumažės nuo 10 iki 5 proc., sakoma ministerijos pranešime.

Prekėms iš virtinės šalių, įskaitant Naująją Zelandiją, Peru, Kosta Riką, Šveicariją, Islandiją, Australiją, Pietų Korėją ir Pakistaną, taip pat bus taikomi dar mažesni muitai pagal iš naujo suderėtus prekybos susitarimus, sakoma pareiškime.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pirmadienį tviteryje pakartojo „Bloomberg“ ir „Reuters“ pranešimus apie muitų mažinimą, tačiau nepateikė jokių papildomų komentarų.

Visgi neatrodo, kad Kinijos žingsnis būtų susijęs su Pekino ir Vašingtono prekybos karu, kuris trunka jau daugiau nei metus ir kurio pasekmes pajuto viso pasaulio ekonomika.

Kinija ir Jungtinės Valstijos šį mėnesį paskelbė pasiekusios pirminį susitarimą, kuriuo siekiama sumažinti dalį muitų bei judėti link platesnės apimties sutarties.

Praėjusią savaitę Kinija paskelbė JAV gaminamų chemikalų, kuriems bus netaikomi importo muitai, sąrašą, įskaitant tam tikrų rūšių pramoninius klijus, pramoninius polimerus ir parafino rūšis, naudojamas kosmetikoje ir maiste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas