Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kinijos eksportas lapkritį išaugo 21,1 proc., viršydamas prognozes

Kinijos eksportas lapkritį augo sparčiausiu tempu per beveik trejus metus, rodo pirmadienį paskelbti oficialūs duomenys, o prie to prisidėjo ir paklausos augimas pagrindinėse rinkose prieš šventinį laikotarpį.
Kinijos vėliava
Kinijos vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šie duomenys tapo dar viena gera naujiena antrai pagal dydį pasaulio ekonomikai.

Dėl stiprios medicininių prekių ir elektronikos paklausos praėjusį mėnesį eksportas į užsienį išaugo 21,1 proc. iki 268 mlrd. JAV dolerių, lyginant su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu.

Rodiklis – geriausias nuo 2018 metų vasario mėnesio – viršijo 12 proc., prognozuotus „Bloomberg“ apklaustų analitikų, ir buvo daug geresnis nei spalį fiksuotas 11,4 proc. augimas.

Be to, eksportas augo šeštą mėnesį iš eilės.

Tuo tarpu importas ūgtelėjo 4,5 proc. – mažiau nei prognozuoti 7 proc. ir šiek tiek prasčiau nei ankstesnį mėnesį.

Muitinės duomenys parodė, kad per pirmuosius 11 metų mėnesių tekstilės gaminių, įskaitant kaukes, eksportas išaugo 33 proc., įvairių šalių vyriausybėms taikant ribojamąsias priemones.

Duomenys taip pat parodė, kad Kinijos prekybos su likusiu pasauliu perteklius lapkritį siekė 75,42 mlrd. JAV dolerių, palyginti su 58,44 mlrd. JAV dolerių spalio mėnesį, Tai buvo didžiausias atotrūkis nuo 1990 metų.

ING ekonomistė Iris Pang naujienų agentūrai AFP teigė, kad naujausius prekybos duomenis greičiausiai lėmė „skubūs eksporto pristatymai prieš Padėkos dieną ir Kalėdas“, o vakarų šalių importuotojai nerimavo dėl galimo karantino prieš metų pabaigos šventes.

Tuo tarpu Louisas Kuijsas, tyrimų bendrovės „Oxford Economics“ analitikas, teigė: „Daugelis su COVID-19 susijusių pirkimų nepasikartos ir galiausiai lauksime pasaulinio perėjimo nuo prekių prie paslaugų vartojimo, nes vakcinų prieinamumas sumažins socialinio atsiribojimo poreikį“.

Lapkritį Kinijos prekybos perteklius su JAV padidėjo 52 proc. iki 37,4 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas