Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kinijos pareigūnams pažadėjus paramos, šalies technologijų bendrovių akcijos ėmė brangti

Didžiųjų Kinijos technologijų bendrovių akcijos penktadienį ėmė brangti po susitikimo, kuriame aukščiausi šalies pareigūnai prakalbo apie būtinybę užtikrinti „sveiką“ sektoriaus plėtrą, paskatindami investuotojų viltis, jog žalingos valstybės kontrolės gali sušvelnėti.
Kinijos vėliava
Kinijos vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kinija Ekonomika

Per pastaruosius metus Pekinas ėmėsi griežtos sektoriaus kontrolės, apkarpiusios didžiausių Kinijos technologijų įmonių sparnus.

Visgi penktadienį valstybės pareigūnai padarė išvadą, kad „būtina skatinti sveiką platformos ekonomikos plėtrą“ ir „užbaigti jo „taisymą“, parašė oficiali naujienų agentūra „Xinhua“.

Politinio biuro posėdyje, kuriam pirmininkavo prezidentas Xi Jinpingas, pareigūnai taip pat kalbėjo apie būtinybę „laiku reaguoti į rinkos problemas“, pranešė „Xinhua“.

Po pranešimo Kinijos technologijų įmonių akcijų kursas Honkongo biržoje smarkiai pakilo.

„JD.com“ ir „Alibaba“ akcijos pabrango maždaug 15 proc., o „Tencent“ – šoktelėjo 11 procentų.

Aukščiausi Kinijos pareigūnai taip pat pažadėjo dėti pastangas siekiant ekonominių tikslų – tai signalas, kad valdžios institucijos gali sustiprinti paskatas, tuo metu, kai ekonominė veikla smarkiai nukentėjo nuo COVID-19 plitimui stabdyti skirtų priemonių, įvestų užkirsti kelią protrūkiams pagrindiniuose šalies miestuose.

Penktadienį šalies vadovai taip pat pabrėžė būtinybę „efektyviai valdyti ir kontroliuoti pagrindines rizikas“ ir siekti stabilios ir sveikos nekilnojamojo turto rinkos plėtros, nurodė „Xinhua“.

Šiais pareiškimais Pekinas siekia sustiprinti pasitikėjimą šalies ekonomika ir nuraminti rinkas.

Visgi analitikai perspėja, kad griežtos Kinijos antivirusinės priemonės, sujaukusios kelionių ir tiekimo grandines, vis tiek gali trukdyti paskelbtoms paramos priemonėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas