Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kinijos prezidentas: prekybos karuose „nėra nugalėtojų“

JAV prezidentui Donaldui Trumpui pagrasinus nustatyti muitus visoms importuojamoms kiniškoms prekėms, Kinijos prezidentas Xi Jinpingas trečiadienį pareiškė, kad pasauliniame prekybos kare, jeigu jis kiltų, „nebus jokių nugalėtojų“.
Donaldas Trumpas ir Xi Jinpingas
Donaldas Trumpas ir Xi Jinpingas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Prekybos karo reikėtų vengti, nes nebus jokių nugalėtojų“, – pareiškė jis Johanesburge prasidėjusiame BRICS šalių aukščiausiojo lygio susitikime.

„Vis labiau plinta vienašališkumas ir protekcionizmas, o tai skaudžiai smogia daugiašališkumui ir daugiašalei prekybos sistemai“, – pažymėjo Kinijos prezidentas, konkrečiai neminėdamas Jungtinių Valstijų.

„Turime rinktis bendradarbiavimą arba konfrontaciją, laisvąją prekybą arba uždarų durų politiką, abipusę naudą arba kaimynų nuskurdinimo požiūrį“, – pažymėjo jis.

„Tarptautinė bendruomenė ir vėl pasiekė naują kryžkelę“, – pareiškė Kinijos prezidentas.

Johanesburge vyksta metinis BRICS besivystančių ūkių – Brazilijos, Rusijos, Indijos, Kinijos ir Pietų Afrikos – vadovų trijų dienų susitikimas, kuriame daugiausia dėmesio bus skirta JAV kurstomo pasaulinio prekybos karo grėsmei.

D.Trumpas skundžiasi, kad Kinijos prekybos su Jungtinėmis Valstijomis perteklių lemia nesąžiningos Pekino manipuliacijos su valiuta. Jis taip pat yra pareiškęs, kad yra pasirengęs nustatyti muitus visoms importuojamoms kiniškoms prekėms, kurių vertė sudaro 500 mlrd. JAV dolerių per metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas