Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijos vyriausiasis derybininkas atvyko į Vašingtoną derybų dėl prekybos

Kinijai ir Jungtinėms Valstijoms rengiantis svarbioms deryboms dėl prekybos, vyriausiasis Pekino prekybos derybininkas atvyko į Vašingtoną, antradienį pranešė Kinijos valstybinė žiniasklaida.
Žmonės renkasi į Donaldo Trumpo inauguraciją  Vašingtone
Kinijos vyriausiasis derybininkas atvyko į Vašingtoną derybų dėl prekybos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Didelė delegacija, kuriai vadovauja vicepremjeras Liu He ir kurios sudėtyje yra centrinio banko vadovas, atvyko pirmadienį, kai JAV teisingumo departamentas pareiškė kaltinimus Kinijos telekomunikacijų milžinei „Huawei“, ir tai, kaip teigia ekonomistai, gali apsunkinti diskusijas.

Pekinui ir Vašingtonui yra likęs maždaug mėnuo iki prekybos paliaubų pabaigos. Dėl šių paliaubų, kurias pernai gruodį paskelbė JAV ir Kinijos prezidentai Donaldas Trumpas ir Xi Jinpingas, buvo atidėtas importo muitų šimtų milijardų JAV dolerių vertės kiniškoms prekėms padidinimas, kuris, pasak ekonomistų, gali dar labiau pakenkti pasaulio ekonomikai, kurios augimas jau lėtėja.

Dviejų dienų derybos prasidės trečiadienį ir jų metu D. Trumpas susitiks su Liu He, pranešė JAV pareigūnai.

Pranešimai apie galimą derybų baigtį iki šiol buvo gana prieštaringi, tačiau akcijų rinkose visgi tikimasi, kad šalys sugebės pasiekti kokį nors susitarimą.

Tuo tarpu JAV teisingumo departamentas pirmadienį pareiškė virtinę kaltinimų Kinijos telekomunikacijų milžinei „Huawei“ ir jos finansų direktorei Meng Wanzhou, kuri taip pat yra bendrovės įkūrėjo dukra.

JAV prekybos sekretorius Wilburas Rossas pareiškė, kad kaltinimai yra „niekaip nesusiję su mūsų derybomis su Kinija dėl prekybos“.

Tačiau jis pridūrė: „Prekybos departamentas ir toliau bendradarbiaus su savo partneriais iš įvairių agentūrų, siekdamas apginti JAV nacionalinio saugumo interesus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas