Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos uostas tikriausiai prašys Latvijos BGS baigti Šventosios uosto valymo darbus

Klaipėdos jūrų uosto direkcijos vadovas Eugenijus Gentvilas sako, kad pernai Šventosios uostą valiusi Latvijos bendrovė BGS turėjo reikiamą techniką, tačiau padarė klaidą. Uosto vadovas neatmeta galimybės, kad kreipsis į latvius ir kvies atlikti neužbaigtus darbus, rašo „Verslo žinios“.
Šventosios uoste dar antradienį buvo vykdomi gilinimo darbai. Tačiau jau nebeabejojama, kad uostelis nebus atvertas vasaros pradžiai.
Šventosios uostas / J.Andriejauskaitės nuotr.

„Mes turbūt kreipsimės į BGS. Gerai dirbo kompanija. Padarė klaidą, pripažino ją“, – sakė E.Gentvilas.

Latviai pernai liko neiškasę 2 tūkst. kubinių metrų grunto, todėl uosto direkcija nesumokėjo 95 tūkst. litų. Šis kiekis buvo perleistas naujajam rangovui.

Klaipėdos uosto direkcija antrus metus nesėkmingai bando rasti tinkamus rangovus smulkiems uosto valymo darbams.

„Nėra stiprių rangovų, kurie dėl mažų kiekių atėję galėtų laikyti techniką ir atlikti darbus. Nieko keisto, kad ir su Šventosios uosteliu yra tas pats. Lietuvoje nėra smulkius valymo darbus uostuose sugebančių atlikti įmonių. Nėra arba nesugeba, arba neturi tam tinkamos technikos“, – sakė E.Gentvilas.

Uostas praėjusią savaitę pranešė, jog nutraukia sutartį su įmone „Alvetos karjerai“, turėjusią išgilinti Šventosios uostą. Direkcija įtaria, jog bendrovė galbūt klastojo dokumentus, ir kreipėsi į Klaipėdos apygardos prokuratūrą, kuri jau pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Be to, uosto direkcijos teigimu, „Alvetos karjerai“ nevykdė įsipareigojimų, nesilaikė darbų grafiko, klaidino užsakovą.

Konkursą laimėjusi „Alvetos karjerai“ įsipareigojo iki birželio 1 dienos atstatyti projektinius gylius Šventosios uosto akvatorijoje bei nuo birželio 1 dienos iki rugsėjo 1 dienos juos palaikyti. Sutarties vertė siekė iki 2 mln. litų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas