Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kodėl terminuotieji indėliai tampa vis dažnesniu pasirinkimu?

Šiandienos žmogus gali rinktis iš daugybės investavimo galimybių, kadangi finansinės priemonės yra sparčiai pažengusios. Kad ir kaip bebūtų, nors galimybės yra pakankamai neribotos, terminuotieji indėliai tampa vis dažnesniu asmenų pasirinkimu, norint sutaupyti arba apsaugoti uždirbtus pinigus.
Kodėl terminuotieji indėliai tampa vis dažnesniu pasirinkimu?
Kodėl terminuotieji indėliai tampa vis dažnesniu pasirinkimu? / Saldo Bank nuotr.

Žmonės, norintys investuoti, dažniausiai ieško saugaus ir patikimo būdo, kuris užtikrintų investicinę grąžą, todėl terminuotieji indėliai suteikia stabilumą, kitaip tariant, tai yra mažos rizikos investicijos galimybės, kurios suteikia garantuotą grąžą ir pradinės sumos apsaugą. Esant stipriems rinkos svyravimams ir ekonominiam neapibrėžtumui, saugumas investuojant yra itin svarbus, todėl tai viena iš priežasčių, kodėl terminuotieji indėliai tampa vis dažnesniu pasirinkimu. Neretai finansinės bendrovės apdraudžia terminuotuosius indėlius, todėl net ir mažai tikėtinu finansinės bendrovės bankroto atveju, jūsų indėlis (pagrindinė suma ir sukauptos palūkanos) yra apsaugotos iki pačio banko nustatytos ribos.

Nuspėjama grąža taip pat yra viena iš priežasčių, kodėl terminuotasis indėlis tampa toks populiarus, kadangi, pasirinkus būtent šią investavimo galimybę, palūkanos yra iš anksto užfiksuojamos bei sutartos su banku tam tikram, jūsų pasirinktam laikotarpiui. Žinojimas, kokį palūkanų kiekį gausite, leidžia apskaičiuoti, kiek pavyks uždirbti iš indėlio. Ši priežastis patvirtina ir tai, kad pinigai nenukentės nuo infliacijos ar rinkos svyravimų, o nuspėjamas uždarbis leis planuoti pirkinius ar kitas išlaidas paprasčiau, nepaisant to, ar tai būtų trumpalaikiai, ar ilgalaikiai tikslai.

Šiuo metu, kai daugelis nerimauja dėl savo santaupų pensijai pakankamumo, terminuotieji indėliai yra patraukli galimybė gauti pastovų pajamų išėjus į pensiją. Vartotojai dažnai pasikliauja palūkanų mokėjimais iš terminuotųjų indėlių, kad papildytų savo pensijas ir kitus pajamų šaltinius. Reguliarūs palūkanų mokėjimai suteikia asmenims nuspėjamą pinigų srautą, padedantį padengti pragyvenimo išlaidas ar įvairius pirkinius.

123RF.com nuotr./Pinigai
123RF.com nuotr./Pinigai

Terminuotasis indėlis yra populiarus pasirinkimas ir dėl to, jog nereikalauja praktiškai jokios priežiūros. Dažnu atveju indėlio pradžia gali būti sutariama nuotoliniu būdu, todėl tereikia išsirinkti tinkamą laikotarpį ir pradėti taupyti. Nors į indėlį įnešta suma nebus pasiekiama su banku sutartą laikotarpį, tačiau tai apsaugos nuo impulsyvių pirkinių ir užtikrins, jog pinigai bus įdarbinti.

Indėlis yra visiškai universali taupymo priemonė, tinkanti įvairaus amžiaus žmonėms ir tikslams. Tai gali būti būdas tiesiog turėti santaupų, taupyti pirkiniui, atsidėti pinigus tam tikriems tikslams ir panašiai. Tai padeda apsidrausti nuo bereikalingo išlaidavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas