Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Konservatoriai apėjo S.Jakeliūną: grąžina vairuotojo pažymėjimo klausimą į Seimą

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija surinko 47 Seimo narių parašus, kad Seimas skubos tvarka apsispręstų, ar vairuotojo pažymėjimą prilyginti dokumentui, pagal kurį nustatoma asmens tapatybė. Toks sprendimas atvertų galimybes Lietuvoje steigtis Jungtinę Karalystę paliekančios finansų bendrovėms. Šis siūlymas jau registruotas.
Mykolas Majauskas
Mykolas Majauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Anksčiau, paprašius Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkui Stasiui Jakeliūnui, Seimas atidėjo balsavimą dėl ES išduoto vairuotojo pažymėjimo prilyginimo asmens tapatybę įrodančiam dokumentui. Pasak S.Jakeliūno, pataisos yra susijusios su Jungtinės Karalystės finansų startuolio „Revolut“ atėjimu į Lietuvą.

„Surinkome 47 parašus, jog skubos tvarka Seimas apsispręstų, ar palaiko Vyriausybės tikslą kurti Lietuvoje finansinių technologijų centrą“, – informavo TS-LKD narys Mykolas Majauskas.

Tai reiškia, kad į Seimo ketvirtadienio darbotvarkę šis klausimas turės būti įtrauktas privalomai.

Anot M.Majausko, ketvirtadienį planuojamas balsavimas Seime parodys, kokį kelią pasirinks Lietuva: „Ar norime naujų investicijų ir konkurencijos bankiniame sektoriuje, ar norime ir toliau likti kelių skandinaviškų bankų įkaitais.“

Seimo pirmininkui paruoštame prašyme nurodoma, kad vadovaujantis Seimo statutu prašoma įrašyti Pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos įstatymo pataisas į balandžio 11 d. darbotvarkę.

M.Majausko nuotr./Seimo narių surinkti parašai dėl finansinių technologijų rinkai svarbaus klausimo
M.Majausko nuotr./Seimo narių surinkti parašai dėl finansinių technologijų rinkai svarbaus klausimo

Vairuotojo pažymėjimas yra tinkamas asmens tapatybei nustatyti ir atsidaryti sąskaitą banke Didžiojoje Britanijoje, Estijoje, Danijoje, Islandijoje, Švedijoje, Čekijoje, Maltoje.

Pagal pateiktą Seimo narių sąrašą matyti, kad parašus padėjo ne tik konservatorių, bet ir valdančiųjų partnerių atstovai iš „Tvarkos ir teisingumo“, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijų, taip pat mišrios Seimo narių grupės atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas