Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 21

Kremlius užsimerkia prieš bananų „karo“ su Ekvadoru pasekmes: nauja našta tuoj užguls rusus

Rusijos invazijos į Ukrainą pasekmės jaučiamos net tolimajame Ekvadore. Siekdama nubausti šią Lotynų Amerikos šalį ir įvesdama prekybos sankcijas už Maskvai nepatinkantį Ekvadoro sprendimą, Rusija rizikuoja ne tik suduoti smūgį savo ekonomikai, bet ir priversti už tai sumokėti savo žmones.
Maskva
Maskva / Vida Press nuotr.

Sausio 30 d. Ekvadoro prezidentas Danielis Noboa patvirtino, kad yra pasirengęs grąžinti Jungtinėms Valstijoms sovietinę karinę įrangą mainais į 200 mlrd. JAV dolerių.

Nors oficialios informacijos nėra, manoma, kad iš Ekvadoro gauta įranga bus perduota Ukrainai.

„The Military Balance“ duomenimis, 2023 m. Ekvadoro arsenale buvo 18 raketų paleidimo įrenginių „Grad“, devynios mobilios priešlėktuvinės raketų sistemos „Osa“, 150 įvairių tipų priešlėktuvinės ginkluotės, taip pat pasenusi įranga „Igla“ ir „Strela“.

Gali būti, kad paskelbtame sandoryje kalbama tik apie dalį Ekvadoro atsargų, nes D.Noboa nurodo, kad ne visa Jungtinėms Valstijoms perduodama įranga tinkama naudoti.

Ekvadoro sprendimas supykdė Rusiją ir, kaip buvo galima nuspėti, šis žingsnis buvo pavadintas nedraugišku, todėl Rusija suskubo į tai reaguoti sankcijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito