Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laiką taupantys sprendimai: kokiomis paslaugomis galima pasinaudoti Lietuvoje?

Nemėgstate stumdytis eilėse su kitais klientais, kartais netenkina aptarnavimas prekybos centruose ar oro uoste? Yra išeitis – įvairių paslaugų savitarnos terminalai, kuriuose visus reikalus sutvarkysite patys ir kus kas greičiau, nei galėtumėte įsivaizduoti. Jau ne vienerius metus Lietuvoje tokia galimybė suteikiama pašto paslaugų vartotojams, bankų klientams, prekybos centrų lankytojams, oro uostų keleiviams ir vairuotojams. Šiame tekste trumpai apžvelgsime juos visus.
Savitarnos kasa „Maximoje“
Savitarnos kasa „Maximoje“ / Savitarnos kasa „Maximoje“

Savitarnos kasos parduotuvėse

Vargina ilgos tarsi nejudančios eilės prekybos centruose prie kasų? Du

Lietuvoje veikiantys didieji prekybos centrų tinklai jau ne vienerius metus siūlo alternatyvų apsipirkimo būdą – galimybę naudotis savitarnos kasomis. Visas kasoje atliekamas operacijas galite atlikti savarankiškai patys: skenuoti ir sverti prekes, susimokėti banko kortele ar grynaisiais pinigais. Savitarnos kasose taikomos visos prekybos tinkluose organizuojamos akcijos, išpardavimai, lojalumo kortelių programos ir nuolaidos. Ypač patogu, jei pirkinių krepšelis nedidelis, perkate vos kelis jau supakuotus gaminius. Jei dar niekada nebandėte, pirmą kartą jums tikrai padės parduotuvės personalas.

Savitarnos erdvės bankuose

Bankai taip pat suteikia galimybę savo klientams daugelį kasdienių finansinių operacijų atlikti savarankiškai tam skirtose visą parą veikiančiose savitarnos erdvėse. Elektroninės bankininkystės terminaluose galima bet kuriuo metu susimokėti mokesčius, pervesti pinigų, užsisakyti kortelę ar kitų banko paslaugų (priklausomai nuo to, kokios savitarnos funkcijos yra prieinamos interneto banke). Jeigu kartais kiltų klausimų savarankiškai užsakant paslaugas, kai kurie bankai savitarnos erdvėse yra įrengę telefonus. Jų pagalba galima tiesiogiai susisiekti su konsultantu.

Dar vienas įrenginys, kuris taupo laiką – bankomatas. Jau praeityje tie laikai, kai bankomatas tarnavo vien tik pinigų išgryninimui. Dabar jame galima įdėti pinigų į sąskaitą, pasitikrinti lėšų likutį sąskaitoje ir sužinoti paskutines 5 atliktas operacijas, apmokėti telekomunikacijų bendrovių paslaugas, pasikeisti mokėjimo kortelės PIN kodą.

Automatinės degalinės

Savo klientų patogumu rūpinasi ir degalinių atstovai, suteikiantys galimybę naudotis automatinių degalinių paslaugomis arba savitarnos mokėjimo terminalais įprastose degalinėse. Paslauga tikrai patogi, kai skubate ir norite įsipilti tik degalų, bet nenorite stovėti ilgoje eilėje kartu su perkančiais kavą, dešrainius ar mokančiais už plovyklos paslaugas. Kaip tikina degalinių atstovai, degalais čia prekiaujama už patrauklią kainą. Automatinėse degalinėse galioja visos atsiskaitymo ir lojalumo bei nuolaidų kortelės. Galima mokėti tiek grynaisiais, tiek bankų mokėjimo kortelėmis. Pasinaudoję lojalumo kortelėmis gausite tokias pats nuolaidas, kaip ir tradicinėse degalinėse degalinėse. Pradėję naudotis automatinėmis degalinėmis netruksite pastebėti, kaip greitai ir nesudėtingai galima sutvarkyti dar vieną reikalą savarankiškai.

Siuntų savitarnos terminalai

Jei tenka naudotis pašto paslaugomis, tikriausiai būsite girdėję ir apie siuntų savitarnos terminalus. Jei ne, papasakosime plačiau. Išbandę jau sako, kad tai bene patogiausias bei moderniausias būdas siųsti ir gauti siuntas Lietuvoje. Plačiausią siuntų savitarnos terminalų tinklą „LP Express“ Lietuvoje valdo „Lietuvos paštas“. Vienas didžiausių paslaugos privalumų – siuntas galėsite išsiųsti ar atsiimti Jums patogiu laiku ir patogioje vietoje, nes terminalai yra pastatyti prie didžiųjų prekybos centrų, degalinių, miesto aikščių ir t.t. Siuntos Lietuvoje pristatomos per 24 valandas darbo dienomis ir šeštadieniais. Nespėjančius ar negalinčius ištrūkti į paštą darbo metu, tikrai nudžiugins neribotas siuntų terminalų darbo laikas – paslauga teikiama 24 valandas per parą ir septynias dienas per savaitę. Galima pasinaudoti siuntos pasaugojimo terminale galimybe. Be to, įmanoma savo siuntinio kelionę sekti internete.

Registracijos savitarnos kioskai oro uoste

Būti savarankišku jau galima ir Vilniaus oro uoste. Išvykimo salėje, kaip ir kituose moderniuose pasaulio oro uostuose, veikia keleivių registracijos savitarnos kioskai. Naudojantis jais šiuo metu galima registruotis į oro linijų bendrovių „SAS“, „Lufthansa“, „Austrian Airlines“ ir „Turkish Airlines“ skrydžius. Vėliau bus įdiegtos ir kitų per Vilniaus oro uostą skraidančių aviakompanijų programėlės. Tiesa, ir čia gali tekti pastovėti eilėje, tačiau ji bus kur kas trumpesnė nei ta, kur skrydžiui jus registruoja oro uosto darbuotojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito