Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Latvija gavo visus 32 užsakytus „Škoda Vagonka“ elektrinius traukinius

Į Latviją pagal prieš penkerius metus sudarytą sutartį atgabenti visi 32 nauji čekiški „Škoda Vagonka“ elektriniai keleiviniai traukiniai, pranešė nacionalinė keleivių pervežimo geležinkeliais operatorė „Pasažieru vilciens“.
BNS nuotr.
BNS nuotr.
Temos: 1 Latvija

Šios valstybinės įmonės atstovas Raitis Nešporas pareiškė, jog finansinių pretenzijų dėl pristatymo terminų pagal sutartį pradelsimo klausimas gali būti svarstomas.

„Škoda Vagonka“ pateikė savo argumentus, kodėl tai įvyko. Juos būtina atsakingai įvertinti“, – sakė jis.

Pirmieji šie traukiniai Latvijoje pradėti naudoti pernai gruodį, prieš tai juos išbandžius šalies geležinkelių infrastruktūroje. Nepaisant to, naujieji traukiniai iš pradžių susidūrė su įvairiomis techninėmis problemomis, dėl kurių reisai vėlavo ar buvo atšaukiami.

Sausį dėl šio skandalo atsistatydino „Pasažieru vilciens“ taryba.

Sutartį dėl 32 traukinių pristatymo iki 2022-ųjų vasaros „Pasažieru vilciens“ ir „Škoda Vagonka“ pasirašė 2019-ųjų liepą. Jos vertė siekė 257,9 mln. eurų, iš kurių 114,2 mln. eurų skyrė Europos Sąjungos Sanglaudos fondas.

Pirmuosius traukinius į Latviją atgabenus 2022-aisiais, kitų pristatytas iš pradžių buvo atidėtas iki 2023-iųjų pabaigos, vėliau – iki 2024-ųjų vidurio, o galutinis terminas buvo šių metų vasaros pabaiga.

„Škoda Vagonka“ teisinosi, kad dėl karo Ukrainoje ir išaugusios infliacijos projektas pabrango, įskaitant plieną, kurį iš pradžių buvo planuota pirkti Ukrainoje, bet teko įsigyti iš Švedijos ir Brazilijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas