Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Latvijoje atšauktas Skultės SGD importo terminalo įstatymas

Latvijos parlamentas (Saeima) atšaukė pernai rugsėjį priimtą įstatymą dėl nacionalinės svarbos objekto statuso suteikimo planuotam suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) importo terminalui Skultės uoste, jo jungčiai su šalies dujų perdavimo sistema ir susijusiems statiniams.
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.
Temos: 1 Latvija

Siūlymą dėl šio įstatymo atšaukimo pateikė valdančiosios koalicijos atstovai, tvirtindami, jog naujo SGD importo terminalo statyba neatitinka Latvijos nacionalinio saugumo interesų, o Latvijai draugiškose kaimyninėse šalyse jau išplėtota dujų tiekimo infrastruktūra, užtikrinanti pakankamus pajėgumus Latvijos vartojimui. Be to, SGD terminalo statyba per įstatyme numatytą laikotarpį nebegalima.

Atšauktas įstatymas skelbė, kad Skultės SGD terminalas ir jo infrastruktūra turi būti baigti statyti iki 2024 metų rugsėjo vidurio. Kita vertus, šiemet balandį vyriausybė atsisakė privatiems šio projekto vystytojams suteikti valstybės finansines garantijas.

Šių metų vasaros pabaigoje klimato ir energetikos ministras pareiškė, jog ankstesnes diskusijas apie SGD terminalą Latvijoje – nedideliame Skultės uoste – vertėtų „palikti praeityje“.

Latvijoje diskusijos dėl galimybių turėti savo SGD importo terminalą prasidėjo dar prieš suirutę Europos gamtinių dujų rinkoje 2021-ųjų pabaigoje, jos tęsėsi pernai, Rusijai pradėjus plataus masto invaziją į Ukrainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas