Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijoje didės akcizai degalams, dujoms, gėrimams

Latvijoje planuojama padidinti degalų, dujų, saldintų nealkoholinių gėrimų ir alkoholinių gėrimų akcizo tarifus, tačiau akcizas tabako gaminiams didėtų tik nuo 2027 metų, numato Finansų ministerijos pateikti tvirtinimui Akcizų įstatymo pakeitimai.
BNS nuotr.
BNS nuotr.
Temos: 1 Latvija

Ministerija aiškina, kad akcizų tarifų peržiūra būtina norint iš dalies kompensuoti įplaukų iš darbo jėgos apmokestinimo mažėjimą bei padidinti bendras įplaukas į valstybės biudžetą tokiomis sąlygomis, kai būtinos didesnės išlaidos išorės ir vidaus saugumui užtikrinti bei kitoms svarbioms priemonėms.

Dėl siūlomų pakeitimų tikimasi kitąmet į Latvijos iždą papildomai surinkti 42,87 mln. eurų.

Ministerijos skaičiavimais, dėl numatyto akcizų didinimo 2025 ir 2026 metais litras dyzelino kasmet brangs 3,2 cento, benzino – 2,7 cento, suslėgtų naftos dujų automobiliams – 1,9 cento.

Dėl akcizo padidinimo kitąmet ir 2026-aisiais kiek pabrangs šildymui naudojamos gamtinės dujos, naftos dujos, dyzelininis kuras.

Ministerija nurodo, kad nuo 2027-ųjų, siekiant suvienodinti akcizų tarifus su kitomis Baltijos valstybėmis, bus didinamas akcizo tarifas alkoholiniams gėrimams, įskaitant alų, tabako gaminiams ir jų analogams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas