Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Latvijoje gegužę stiprėjo statybos įmonių pasitikėjimas, menko – pramonės ir prekybos

Latvijoje šį mėnesį stiprėjo statybos ir paslaugų įmonių, bet silpo pramonininkų ir prekybininkų pasitikėjimas, rodo nacionalinės statistikos tarnybos penktadienį paskelbti apklausomis pagrįstų naujausių tyrimų duomenys.
BNS nuotr.
BNS nuotr.
Temos: 1 Latvija

Įvertinus sezoniškumą, mažmeninės prekybos įmonių pasitikėjimo indeksas per mėnesį nukrito nuo 1,9 punkto iki 1,2 punkto, apdirbamosios pramonės – nuo minus 5,9 punkto iki minus 7,1 punkto.

Tuo tarpu paslaugų sektoriaus atstovų pasitikėjimo indeksas pakilo nuo 0,9 punkto iki 2,3 punkto, o statybų sektoriaus – nuo minus 14,5 punkto iki minus 14,0 punkto.

Teigiami rodikliai reiškia palankią verslo aplinką, neigiami – priešingai.

Bendras ekonominių nuotaikų indeksas, kuris apibūdina bendrą socialinę ir ekonominę padėtį, per mėnesį smuktelėjo nuo 98,3 iki 97,6 punkto. 100 punktų viršijanti jo reikšmė reiškia didesnę už ilgalaikį (2000-2023 metų) vidurkį, o mažesnė – priešingai.

Ekonominio neapibrėžtumo rodiklis sumenko nuo 17,1 punkto iki 15,6 punkto. Šis rodiklis apibūdina socialinės ir ekonominės padėties šalyje nuspėjamumą. Teigiama jo vertė reiškia, kad neapibrėžtumas yra didelis, sunku numatyti raidą, o neigiama vertė reiškia padėties aiškumą, nesunkų prognozavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius