Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos ekonomikos ministras: BVP šiemet gali sumažėti 5–6 proc.

Latvija 2020-aisiais gali sukurti 5–6 proc. mažesnį nei pernai bendrąjį vidaus produktą (BVP), prognozuoja šalies ekonomikos ministras Janis Vitenbergas.
Latvija
Latvija / 123RF.com nuotr.

Jo žodžiais, Ekonomikos ministerija padėtį analizuoja nuolat, o dabar akivaizdu, kad nedarbo augimas lėtėja, situacija stabilizavosi.

„Manau, kad žemiausias taškas jau praeityje. Tokia pat yra ir Latvijos banko nuomonė. Ekonomikos ministerija iš pradžių prognozavo ekonomikos kritimą šiais metais 8 procentais. Dabar esu optimistiškesnis ir prognozuoju, kad tokio didelio nuosmukio nebus. Beje, šių metų biudžetas parengtas darant prielaidą, kad BVP didės 2,4 procento“, – sakė J.Vitenbergas.

Pasak jo, ekonomikos atsigavimą skatina laipsniškas ribojančių priemonių atšaukimas – atsitiesia labiausiai dėl to nukentėjusios ūkio šakos: viešojo apgyvendinimo ir maitinimo, transporto, kultūros ir pramogų organizavimo sektoriai.

Ministras pabrėžė, kad imtasi vietinio turizmo skatinimo priemonių, jos numatytos ir kaimyninėse šalyse, siekiant pritraukti kuo daugiau turistų į Latviją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai