Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos finansų ministerija apkarpė ekonomikos augimo šiemet prognozę iki 2,1 proc.

Latvijos bendrasis vidaus produktas (BVP) šiemet augs 2,1 proc., kitąmet – 2,5 proc., o infliacija gali siekti atitinkamai 8,5 proc. ir 3,5 proc., skelbia dėl karo Ukrainoje įtakos Latvijos finansų ministerijos patikslintos makroekonominės prognozės.
Ryga, Latvija
Ryga, Latvija / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Latvija Ekonomika

Praėjusio mėnesio pradžioje prognozuotas bendrojo vidaus padidėjimas 4 proc. šiais metais ir 3,9 proc. ateinančiais metais, atitinkamai 6,2 proc. ir 3,1 proc. infliacija.

Anot ministerijos, kuklesnį ekonomikos augimą 2022 ir 2023 metais lems mažesnės eksporto ir importo apimtys, Latvijos įmonėms prekių ir paslaugų eksportą perorientuojant iš šalių agresorių, kurioms taikomos sankcijos, į naujas rinkas.

Rusijai pernai teko 7,3 proc. Latvijos prekių ir 5,3 proc. paslaugų eksporto.

Be to, ministerija pažymi, jog Latvijos ekonominę plėtrą stabdys energijos išteklių ir maisto produktų kainų šuolis, sankcijų Rusijai ir Baltarusijai šalutinis poveikis, trikdžiai tiekimo grandyse, verslo ir vartotojų pasitikėjimo kritimas.

Pranešime akcentuojama, kad makroekonominės prognozės atnaujintos esant itin neapibrėžtai aplinkai ir yra pagrįstos kovo mėnesio pirmosios savaitės padėtimi. Prognozės remiasi prielaidomis, kad prekybos su Rusija ir Baltarusija ribojimai galios ir 2023 metais, tačiau situacija dar labiau neaštrės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai