Latvijos prekybininkai: kainos stabilizavosi beveik visose maisto produktų grupėse

Maisto produktų kainos paskutinį metų ketvirtį, palyginti su liepos-rugsėjo mėnesiais, sumažėjo arba stabilizavosi beveik visose jų grupėse, rodo Latvijos prekybininkų asociacijos paskelbti duomenys.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Tuo tarpu grūdų ir duonos gaminiai dar kiek pabrango, o pomidorų ir agurkų kainos išaugo smarkiai.

Per metus (paskutinį metų ketvirtį, palyginti su atitinkamu 2021-ųjų laikotarpiu), pienas, kefyras, grietinė, sviestas pabrango 30-33 proc., sūris – 50 proc., varškė ir jos produktai – 20 proc., kiaušiniai ir augalinis aliejus – 30 proc., majonezas – 45 procentais. Mėsos produktų kainos pakilo 17-50 proc., o labiausiai iš jų – vištiena – 1,5 karto.

Balta duona per metus brango 2,5 karto, avižiniai dribsniai – 2,1 karto, manų kruopos – beveik dukart, miltai – 1,7 karto, grikiai – 1,6 karto, tuo tarpu makaronai – 16 proc., o ryžiai – tik 7 procentais.

Druskos ir cukraus kainos pakilo vidutiniškai 60 procentų.

Iš daržovių per metus labiausiai pabrango pomidorai – 78 procentais. Kopūstai ir morkos brango vidutiniškai 42 proc., o agurkai – 21 procentu. Pakilo beveik visų vaisių kainos: nuo 4 proc. kivių iki 49 proc. bananų.

Vaisių ir daržovių segmente atpigo tik obuoliai (23 proc.) ir bulvės (2 proc.).

Gėrimų segmente mineralinio vandens kainos išaugo maždaug penktadaliu, o „Coca-Cola“ – 90 procentų. Arbata pabrango 11-37 proc., kava – 73 procentais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų