Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lazerių gamintojos UAB „Ekspla“ darbuotojų iniciatyva paaukota 50 tūkst. Eur akcijai „Radarom!“

Įmonės „Ekspla“ darbuotojai nusprendė dalį metinių premijų paaukoti akcijai „Radarom!“. Bendru sutarimu jie iš premijinio fondo skyrė 25 tūkst. Eur. Pati įmonė prisidėjo prie iniciatyvos sumą padvigubindama 50 tūkst. Eur, rašoma „Ekspla“ pranešime spaudai.
„Radarom!“ pradžia
„Radarom!“ pradžia / E.Blaževič LRT nuotr.

„Didžiuojamės kolegų iniciatyva, tikimės, ji įkvėps ir daugiau Lietuvos fotonikos įmonių. Juolab kad šis karas yra mūsų visų, kasdien Ukrainoje žūsta tokie pat talentingi mokslininkai, kūrėjai ir išradėjai, nusinešdami savo darbus užmarštin,“ – kalbėjo „Ekspla“ darbo tarybos pirmininkė Eglė Krištopavičiūtė-Grybauskė.

Antrus metus vykstanti akcija „Radarom!“ kviečia aukoti vienam tikslui – apsaugoti už Ukrainos ir visos Europos laisvę kovojančius karius. Už surinktas lėšas bus perkami saugaus kario paketai. Juos sudaro naktinio matymo monokuliaras, lazerinis taikiklis ir individualus antidronas. Susivienyti ir aukoti kviečia LRT kartu su Ukrainai paramą renkančiomis organizacijomis ir visuomenininkais.

„Pilietiškumas yra neoficiali įmonės vertybė: daugiau nei 30 metų remiame įvairias švietimo iniciatyvas, esame vieni iš Vilniaus universiteto fondo steigėjų ir paties Vilniaus mecenatai.

Tarp mūsų darbuotojų yra ir Lietuvos šaulių sąjungos, ir Krašto apsaugos savanorių pajėgų narių, kurie vienaip ar kitaip prisideda prie mūsų saugumo. Įmonė, siekdama paskatinti jų pilietinę iniciatyvą, suteikia papildomų apmokamų atostogų dienų tarnybos reikmėms. Tad natūralu, jog „Radarom!“ tikslai – mums patiems ypač svarbūs,“ – pabrėžė „Ekspla“ vadovas Aldas Juronis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas