Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lažybų kontoros dairosi prieglaudos svetur

Teismo sprendimu besivadovaujanti Lošimų priežiūros tarnyba nurodė keturioms Lietuvoje veikiančioms lažybų bendrovėms nuo šio mėnesio pabaigos pakeisti reglamentus, nutraukti lažybas internetu ir pinigų priėmimą šiuolaikinėmis ryšio priemonėmis, rašo „Lietuvos rytas“.
Lažybas organizuojančias užsienio svetaines Lietuvoje siekiama užblokuoti jau beveik metus, tačiau byla iš esmės nepajudėjo.
Lažybos / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Dienraštis rašo, kad lažybų kompanijoms tikriausiai teks kraustytis į užsienį. Mat lažybų punktai ir taip uždaromi vienas po kito, nes sąnaudos jiems išlaikyti pernelyg didelės. Nelygu įmonė, internetu vyksta apie 65-85 proc. visų lažybų.

„Akivaizdu, kad reikia naujo įstatymo ar bent pataisų, kurios reglamentuotų šį sektorių. Šiuo metu didžiausia bėda yra būtent nelegalūs paslaugų teikėjai. Kaip pavyzdį galėčiau pateikti Daniją: šioje valstybėje irgi buvo nemenkų bėdų, tačiau ji neseniai legalizavo lošimą internetu“, – sakė Lošimų priežiūros tarnybos direktorė Edita Bishop.

„Aš jau nuo 2006 metų dalyvauju kuriant naują Azartinių lošimų įstatymą, nes esu Lažybų asociacijos pirmininkas. Tačiau pinasi įvairūs interesai – ir kazino, ir lošimo automatų salonų savininkų, todėl tas įstatymas niekaip nepriimamas“, – sakė lažybų kontoros „Top Sport“ vadovas Gintaras Staniulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas