Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Leidinių pristatytojai didmiesčiuose bus atrinkti skelbiant konkursus

Penkiuose didžiuosiuose miestuose leidinių gyventojams pristatytojų bus ieškoma skelbiant konkursus, sako susisiekimo viceministrė Agnė Vaiciukevičiūtė.
25-ečiui skirtas leidinys
25-ečiui skirtas leidinys / Dmitrijaus Matvejevo nuotr.

„Kultūros ministerija organizuos viešuosius pirkimuose penkiuose didžiuosiuose miestuose, kuriuose yra akivaizdi konkurencinė aplinka“, – trečiadienį Seimo Ekonomikos komitete pranešė viceministrė.

Viceministrė pabrėžė, kad pagal naują tvarką leidiniai bus pristatomi nuo 2023 metų.

Kaip leidinių pristatymas bus organizuojamas miesteliuose, dar sprendžiama. Viceministrė sako, kad su Konkurencijos taryba aiškinamasi konkurencijos situacija.

„Yra kelių savaičių klausimas, kai leidėjams ir visuomenei bus pateikta informacija, kaip judėsime 2023 metais susidariusios sudėtingos situacijos kontekste“, – pranešė ji.

Pasak A.Vaiciukevičiūtės, 2021 metais Lietuvos paštas leidinių pristatymo segmente patyrė 4 mln. eurų nuostolių.

Lietuvos paštas antrus metus iš eilės ketina didinti leidinių prenumeratos pristatymo kainas miestuose. Pernai jos augo dukart, o nuo kitų metų žadama didinti dar 2-3 kartus.

Lietuvos pašto vadovė Asta Sungailienė komitete teigė, kad Ryšių reguliavimo tarnybai įkainius tvirtinti bendrovė yra pateikusi gegužę.

„Vakar (antradienį – BNS) gavome atsakymą, kad reguliatorius planuoja visgi neatsižvelgti į paslaugų savikainas, o atsižvelgti į tam tikrus kitus rodiklius“, – komitete teigė A.Sungailienė.

Pasak įmonės, populiariausių 50 gramų leidinių pristatymo kaina nuo 2023 metų sausio didėja nuo 0,2 iki 0,65 euro, o 200 gramų – nuo 0,73 iki 1,18 euro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito