Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lengvinamos sąlygos verslui gauti lengvatines paskolas

Verslininkams piktinantis, kad dėl „Invegos“ pridėliotų saugiklių daugumai verslų gauti lengvatines valstybės paskolas tiesiog neįmanoma, Ekonomikos ir inovacijų ministerija pranešė lengvinanti sąlygas. Be to, nuo penktadienio į paskolas galės pretenduoti įmonės, kurios dėl pandemijos prarado 30 proc. ir daugiau apyvartos, o ne 60 proc., kaip reikalauta anksčiau.
Pinigai/ Asociatyvi nuotr.
Pinigai/ Asociatyvi nuotr. / FNTT nuotr.

Nuo penktadienio įsigalioja Ekonomikos ir inovacijų ministerijos patvirtinti palengvinimai verslui pasinaudoti finansinėmis priemonėmis, kurie sudarys geresnes sąlygas gauti lengvatines paskolas ir paskolas sąskaitoms apmokėti bei palūkanoms kompensuoti, praneša ministerija.

Plečiamas įmonių, kurios gali pretenduoti į lengvatines paskolas pagal priemonę „Paskolos labiausiai nuo COVID-19” nukentėjusiems verslams“, ratas. Nuo šiol paskolas galės gauti įmonės, kurios dėl COVID-19 protrūkio prarado 30 proc. ir daugiau apyvartos (anksčiau galėjo pretenduoti tik įmonės, kurių apyvarta sumažėjo daugiau nei 60 proc.).

Ženkliai didinamas ir lengvatinių paskolų intensyvumas – maksimali paskolos suma vienam subjektui didėja net 10 kartų ir sieks iki 1 mln. eurų vietoj buvusių 100 tūkst. eurų. Taip sudaroma galimybė didesniam ūkio subjektų skaičiui gauti paskolas būtiniausioms išlaidoms finansuoti.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Žygimantas Vaičiūnas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Žygimantas Vaičiūnas

„Įsiklausydami į verslo pasiūlymus, lengviname finansinių pagalbos priemonių reikalavimus verslui ir didiname finansavimo sumas, kad sudarytume galimybę platesniam įmonių, kurios patyrė sunkumų dėl COVID-19, ratui pasinaudoti pagalba. Tikimės, tai bus papildomas impulsas šalies verslui“, – pranešime spaudai cituojamas laikinai ekonomikos ir inovacijų ministro pareigas einantis energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Taip pat nuo penktadienio gerinamos priemonės „Apmokėtinų sąskaitų paskolos“ sąlygos – maksimali galima gauti paskolos suma didinama penkis kartus: nuo 100 iki 500 tūkst. eurų.

Minimali šio apmokėjimo suma – 500 eurų (anksčiau buvo 1000 eurų). Taip pat atsisakoma minimalios neapmokėtos sąskaitos sumos apribojimo – priemone bus galima pasinaudoti nepriklausomai nuo neapmokėtos sąskaitos sumos.

Nuo kitos savaitės lengvinamos sąlygos palūkanų kompensavimui. Nebegalios apribojimai nekilnojamojo turto ir transporto įmonėms bei anksčiau refinansuotoms paskoloms.

Ketvirtadienio duomenimis, verslu iš numatytų 5 mlrd. eurų rezervuota tik 48 mln. eurų paramos.

Verslas piktinasi, kad parama dalijama per lėtai, o dėl „Invega“ nustatytų kriterijų jauni ar daug investuojantys verslai neturi jokių galimybių gauti paskolas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas