Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuva apie 0,5 mlrd. eurų RRF išmokos gali tikėtis gegužės viduryje

Europos Komisija (EK) teigiamai įvertino Lietuvos paraišką išmokėti pirmąją 565 mln. eurų subsidiją iš Europos Sąjungos Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo plano (RRF), tačiau ji bus patenkinta iš dalies, nes įvykdyti ne visi reikalavimai. Pirmojo mokėjimo galima tikėtis gegužę.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Verslas Finansai

Europos Komisija (EK) antradienį pateikė preliminarų teigiamą Lietuvos paraiškos vertinimą, pagal kurį šalis yra įvykdžiusi 31 iš 33 rodiklių.

Vertinime nurodoma, kad Lietuva neįvykdė rekomendacijų ir neatsisakė kai kurių mokestinių lengvatų ir nepriėmė su aplinkosauga susijusių mokesčių pakeitimų.

Lietuva per mėnesį nuo paraiškos vertinimo turės galimybę pateikti pastabas, pranešė EK atstovybė Lietuvoje.

Jeigu per šį laiką EK vertinimas nepasikeis, Lietuvai bus išmokėta dalis prašomos sumos pagal 31 rodiklį, suma bus apskaičiuota pagal metodologiją, kuri buvo pristatyta vasario 21-osios komunikate.

Planuojama dalinio mokėjimo data – gegužės 18-oji.

Pasiekti likusius du rodiklius Lietuva turės laiko iki šių metų lapkričio, o jeigu per tą laiką jie bus įgyvendinti, Komisija likusias lėšas perves 2024-ųjų pradžioje.

Anksčiau skelbta, kad Lietuvai numatyta iš RRF skirti 2,225 mlrd. eurų dotacijų, 2021-ųjų rugpjūtį valstybė jau yra gavusi 289 mln. eurų išankstinį mokėjimą. Prašymą išmokėti pirmąją dotaciją Lietuva EK pateikė praėjusių metų lapkričio 30 dieną.

Be aplinkosaugos tikslus numatančio ir Seimui pernai jau pateikto Akcizų įstatymo pataisų projekto, Vyriausybė Seimui pavasarį taip pat žada pateikti Nekilnojamojo turto mokesčio ir kitų mokesčių įstatymų pataisas, siūlant panaikinti dalį lengvatų, suvienodinti gyventojų pajamų mokestį, kad šis labiau priklausytų nuo gaunamų pajamų, o ne veiklos rūšies.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas