Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 06 /12:26

Lietuva ieško komercijos atašė Izraelyje

Lietuva ieško komercijos atašė Izraelyje – Ekonomikos ir inovacijų ministerija paskelbė šių pareigų konkursą, pranešė ministerija.
Izraelis
Izraelis / 123RF.com nuotr.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad ekonominiai santykiai su Izraeliu turi didelį potencialą, o atašė vaidmuo yra itin reikšmingas.

„Ekonominių santykių su Izraeliu potencialas yra didžiulis ir platus. Izraelis yra viena inovatyviausių ir pažangiausių valstybių pasaulyje, o jos ekonomikos pagrindą sudaro aukštosios technologijos. (...) Komercijos atašė vaidmuo itin reikšmingas, siekiant palaikyti ir plėtoti dvišalį dialogą“, – ministerijos pranešime teigė A.Armonaitė.

Ši pareigybė buvo įsteigta 2011 metais.

Ši pareigybė buvo įsteigta 2011 metais. Dabar komercijos atašė Izraelyje dirba Arūnas Karlonas, anksčiau – Raimondas Martinavičius, Saulius Kolyta.

Pretendentų paraiškų laukiama iki kovo 17 dienos.

2022 metų prekybos apyvarta tarp abiejų šalių siekė 144 mln. eurų: Lietuvos eksportas į Izraelį – 107 mln. eurų, iš jų vien lietuviškos kilmės prekių eksportas– 91,1 mln. eurų o bendras importas – 37 mln. eurų.

Izraelis tarp 211 Lietuvos prekybos partnerių pernai užėmė 50-tą vietą pagal prekybos apyvartą, 42-ą – pagal eksportą ir 49-ą – pagal importą.

Šiuo metu Lietuva turi 16 komercijos atašė: Jungtinėje Karalystėje, Jungtinėse Amerikos Valstijose, Norvegijoje, Suomijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Nyderlanduose, Izraelyje, Ukrainoje, Japonijoje, Pietų Korėjoje ir Lenkijoje, taip pat 1 prekybos atstovą Taipėjuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas