Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Lietuva ir Armėnija stiprina ekonominį bendradarbiavimą

Lietuva ir Armėnija glaudžiau bendradarbiaus dvišalės prekybos, investicijų, žemės ūkio, skaitmeninimo, aukštųjų technologijų, transporto, mokslo, sveikatos apsaugos ir kitose srityse. Tai patvirtinta penktadienį Vilniuje vykusiame Tarpvyriausybinės dvišalės Lietuvos ir Armėnijos bendradarbiavimo komisijos (TVK) posėdyje. Jame ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė ir Armėnijos sveikatos apsaugos ministrė Anahit Avanesyan pasirašė dvišalį bendradarbiavimą stiprinantį protokolą, rašoma ministerijos pranešime žiniasklaidai.
Verslas
Verslas / 123RF.com nuotr.

„Lietuva ir Armėnija yra dvi stipriai augančios ekonomikos. Esame pasiryžę plėtoti abiem valstybėms naudingus santykius įvairiose srityse. Ekonomikoje siekiame, kad Lietuvos eksportas į Armėniją dar labiau augtų. Be to, norėtume perduoti Armėnijai gerąją praktiką skaitmeninimo srityje ir plėtoti bendradarbiavimą aukštą pridėtinę vertę kuriančiuose sektoriuose“, – teigia ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Lietuvos ir Armėnijos TVK posėdyje ministrė tarėsi dėl perspektyviausių Lietuvos ekonomikos sektorių produkcijos eksporto į Armėniją. Tai drabužių, chemijos ir maisto pramonė, mašinų ir įrenginių gamyba.

Ministrė Armėnijos atstovams taip pat pristatė Lietuvos investicinės aplinkos pranašumus ir svarbiausias iniciatyvas: žaliąjį koridorių, laisvosiose ekonominėse zonose taikomas lengvatas ir kt. Šių priemonių tikslas – ne tik pritraukti į Lietuvą tiek stambiųjų, tiek smulkiųjų investuotojų, bet ir skatinti investicijas tokiose prioritetinėse srityse kaip pažangi gamyba, gyvybės mokslai, informacinių ir ryšių technologijos, finansų technologijos.

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, šių metų sausio–rugpjūčio mėnesiais Armėnija buvo 55-a Lietuvos prekybos partnerė pagal prekybos prekėmis apyvartą. Palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, apyvarta išaugo 2,5 karto ir siekė daugiau nei 57 mln. eurų.

Lietuvos eksportas į Armėniją tuo pačiu laikotarpiu išaugo net 5,4 karto ir sudarė 56 mln. eurų. Lietuva į Armėniją daugiausia eksportuoja mašinas ir mechaninę įrangą, transporto priemones ir chemijos gaminius.

Pirmasis Lietuvos ir Armėnijos TVK posėdis vyko 2015 metais Vilniuje, o antrasis – 2017 m. Jerevane.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius