Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva šiemet negaus Europos Sąjungos fondo paramos aplinkos projektams

Lietuva šiemet negaus Europos Sąjungos aplinkos fondo – programos „Life+“ – lėšų naujiems projektams.
Euras
Euras / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Europos Komisija (EK) penktadienį patvirtino 268,4 mln. eurų (926 mln. litų) finansavimą, kurį skirs 202 naujiems aplinkos projektams – tarp jų nėra nė vieno Lietuvos ir Estijos projekto, pranešė EK atstovybė Lietuvoje.

Latvija dviem projektams gaus 2,9 mln. eurų (10 mln. litų), Lenkija – 16 projektų – 39,3 mln. eurų (135,6 mln. litų) paramos.

„Dvidešimtaisiais „Life“ programos ir Buveinių direktyvos įgyvendinimo metais visoje ES aukštos kokybės aplinkos projektai bus toliau remiami. Naujausiais „Life+“ projektais tęsiama dviejų dešimtmečių tendencija novatoriškais ir gerosios patirties veiksmais saugoti ir gerinti aplinką bei kovoti su klimato kaita“, – EK pranešime spaudai sakė už aplinką atsakingas EK narys Janezas Potočnikas.

Praėjusių metų liepą EK gavo 1078 prašymus, iš kurių buvo atrinkti 202 projektai, finansuojami pagal vieną iš trijų programos „Life+“ dalių: gamta ir biologinė įvairovė, aplinkos politika ir valdymas bei informacija ir ryšiai.

Į 202 projektus, susijusius su gamtos apsauga, aplinkos politika, klimato kaita, informacija ir ryšiais aplinkos srityje, iš viso bus investuota 516,5 mln. eurų (1,8 mlrd. litų). Bendras 2007–2013 metų „Life+“ biudžetas – 2,143 mlrd. eurų (7,399 mlrd. litų).

2010 metais Lietuva pagal programą „Life+“ gavo 5,6 mln. eurų (19,3 mln. litų) ir įgyvendino 4 – meldinės nendrinukės, erelio rėksnio ir kitų pavojuje esančių augalų ir gyvūnų rūšių išsaugojimo – projektus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas