Jei gamintojas turi Halal sertifikatą, reiškia, jo produkcija tinkama vartoti musulmonams, o gamybos procesas atitinka religinius reikalavimus. Prieš ketverius metus Lietuvos gamintojai gavo Halal sertifikatus ir tai atvėrė kelią Lietuvoje pagamintą produkciją eksportuoti į musulmoniškas valstybes. Buvo tikėtasi, kad atsivers didžiulės Indonezijos, Irano, Jungtinių Arabų Emyratų rinkos.
Vis dėlto Lietuvos maisto eksportuotojų asociacijos vadovas sako, kad gamintojai patyrė nusivylimą, mat šios rinkos pasirodė esančios užpildytos. Vienintelis būdas įsitvirtinti – pasiūlyti patrauklesnę kainą, o tai sunku, nes lietuviška produkcija brangi. Be to, reikalingos nemažos investicijos, kad būtų galima atitikti Halal reikalavimus. Todėl maždaug 8 iš 10 įmonių, pabandžiusios įsitvirtinti musulmoniškose rinkose, nusprendė neinvestuoti į tokią gamybą.