Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 05 24 /10:51

Lietuvoje pristatytas „picomatas“: ar tinklinėms picerijoms ateis galas?

Robotizacija jau kėsinasi ir į picų kepėjų darbo vietas. Italas Claudio Torghele į Lietuvą atvežė „picomatą“ – tai trijų bankomatų dydžio įrenginys, kuris picą per tris minutes iškeps iš miltų išminkęs tešlą, sudėjęs reikalingus ingredientus. Ir picos kaina gali tesiekti apie 5 eurus. Pirmąjį įrenginį ketinama per kelias savaites pastatyti prekybos centre „Panorama“.
Picų kepimo automato pristatymas
Picų kepimo automato pristatymas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Italijos maisto gamintojų mugės „Italian food for Baltics“ metu pademonstruotas automatinis picų kepimo įrenginys „Let's Pizza“.

„Matome, kad tai yra sėkmė rinkoje ir vis daugiau yra susidomėjusių, nes pica kaip produktas yra vienas mėgstamiausių pasaulyje, patiekalas yra greitai pagaminamas, jį mėgsta ir vaikai, ir suaugusieji. Mūsų įmonei tai yra sėkmės ženklas“, – kalbėjo įmonės „CiboLabs“ įkūrėjas ir vadovas Claudio Torghele.

Anot jo, visi produktai – miltai, sūris, dešra, pomidorų padažas – bus tik itališki.

„Produktas susidomėjimo susilaukė ir Italijoje, kuri pasižymi giliomis tradicinėmis maisto pramonės srityje. Labai keista, net ir Pietų Italijoje susidomėjimas auga, kur tikrai yra senos maisto gaminimo tradicijos“, – patikina įkūrėjas.

Anot jo, priklausomai nuo to, kurioje šalyje veiks „picomatas“, kokios picų rūšys gaminamos, pica galėtų kainuoti apie 5 eurus, Šiaurės šalyse galbūt daugiau, gali būti ir iki 8 eurų. Taip pat universitete picos bus pigesnės, o oro uoste, kur mokesčiai didesni, jos gali būti brangesnės.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./C.Torghele
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./C.Torghele

Anot italų verslininko, jei bus parduodamos vos 20–25 picos per dieną, šis „picomatas“ verslininkams atsipirks. Paties įrenginio kaina siekia apie 25 tūkst. eurų.

Tačiau patys automatų gamintojai „picomatų“ Lietuvoje nestatys – jie pristatomi vietos verslui ir siūlomi franšizės modeliu. Tikimasi, kad tokie automatai turės paklausą verslo ir prekybos centruose, studentų miesteliuose, degalinėse, klinikose, masinio susibūrimo vietose (festivaliuose, gatvėse, kurortuose).

„Picomato“ gamintojai patikina, kad praeis vos 3 minutės nuo užsakymo pateikimo momento iki tol, kol automatas patieks šviežiai iškeptą picą.

Žadama, kad picos bus kokybiškos, nes bus kepamos tik iš itališkų produktų, pagal kainos kokybės santykį tikimasi konkuruoti su restoranais.

VIDEO: Lietuvoje pristatytas picų kepimo automatas

„Picos kepimo automatas veiks 24 valandas per parą, o vienos ingredientų porcijos užteks 100 picų pagaminti“, – rašo gamintojų atstovai.

„Picomato“ asortimentą sudarys 4 picų populiariausios rūšys, o esant poreikiui bus užtikrinta galimybė užsakyti picą iš Halal produktų.

Įprasto dydžio pica – 27 cm skersmens, ji plono pado. Vilniuje veiksiantis įrenginys pirmiausia pasiūlys picas su kumpiu, šonine, saliami dešra, daržovėmis ir keturiais sūriais.

Picų kepimo automatas leidžia atsiskaityti grynaisiais, kortele ar išmaniuoju telefonu.

„Picomatas“ turės būtiną sąlygą – darbuosis tik esant interneto ryšiui. Robotas nuotoliniu ryšiu valdys ingredientų tiekimą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Picų kepimo automato pristatymas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Picų kepimo automato pristatymas

Italijos prekybos rūmų vadovas: verslininkų susidomėjimas labai didelis

Italijos Lietuvos prekybos rūmų vadovas Ugo Meucci patikino, kad Lietuvoje turi labai didelį palaikymą iš Italijos institucijų organizuojant renginį, skirtą pristatyti Italijos maisto pramonės gamintojus Lietuvoje. Parodos metu 28 Italijos įmonės pristatė produktus Lietuvoje.

Jis 15min patikino, kad Vilnius galėtų tapti centru tiekiant maisto pramonės įrangą ir inovacijas Baltijos ir Šiaurės šalims.

„Čia labai lengva surinkti sudėtingus įrenginius ir juos pristatyti Šengeno zonai“, – pastebi U.Meucci.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ugo Meucci
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ugo Meucci

Anot jo, renginio metu skirta suvesti Italijos gamintojus, su Baltijos šalių verslininkais – tai verslo partnerysčių stiprinimui skirtas renginys.

Kalbėdamas apie „picomatą“ jis patikino, kad įrenginys jau sulaukė didžiulio pasisekimo.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Picų kepimo automato pristatymas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Picų kepimo automato pristatymas

„Labai daug kas juo domisi, patikėkite, labai daug verslininkų jau susidomėjo šia mašina. Jos jau veikia JAV. Dabar jas pristatome ir Baltijos šalyse“, – sako prekybos rūmų vadovas.

Anot jo, pirmasis įrenginys jau per kelias savaites gali pasirodyti „Panoramos“ prekybos centre – įranga veikianti, tereikia suderinti su užsakovais.

VIDEO: Robotinis kepėjas picą iškeps per 3 minutes

„Su picomato mašina įnešame idėją, kad ir greito maisto produktas gali būti skanu ir sveika, nes tai yra Itališki produktai, jie sertifikuoti, Italijos reglamentas labai griežtai tikrina ir kontroliuoja tokių produktų kokybę, tad kad ir greitai tas pagamintas produktas, automatizuota, bet jis išlaiko sveikąsias maisto savybes“, – kalbėjo U.Meucci.

Paklaustas, ar „picomato“ receptūra gali būti pritaikyta lietuvių skoniui, jis patikino, kad receptai gali būti koreguojami, tačiau tik griežtai derinant su pačiu gamintoju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas