Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
07 26

Lietuvos bankai toliau uždarinėja skyrius: kurie jų turi daugiausia, o kurie – mažiausia

Lietuvos bankai ir kredito unijos toliau sparčiai uždarinėja klientų aptarnavimo skyrius: per dvejus metus jų sumažėjo beveik šimtu – iki 318. „Tai yra labai liūdinanti statistika“, – įvertino vartotojams atstovaujantis Kęstutis Kupšys. 15min pasidomėjo, kuriuose Lietuvos bankuose klientų aptarnavimo skyrių mažėjo sparčiausiai bei kurie bankai šiuo metu turi didžiausią, o kurie mažiausią padalinių tinklą.
Uždaromi banko skyriai
Uždaromi banko skyriai / 15min montažas

Lietuvos prekybos versle darbuotojus keičia savitarnos kasos, o Lietuvos bankuose – internetas.

Pastarąjį dešimtmetį stiprėjant šiai tendencijai, bankai sparčiai uždarinėja klientų aptarnavimo skyrius, o politikai ir bankų prievaizdai suka galvas, ką daryti mažėjant bankinių paslaugų prieinamumui daliai gyventojų, ypač vyresnio amžiaus.

Visgi nepaisant to, jog ši tema vis atsiduria politikų dėmesio centre, per pastaruosius dvejus metus, kai visų komercinių bankų pelnai buvo rekordiniai, kredito įstaigų skyrių sumažėjo beveik šimtu.

Šių metų pradžioje visi Lietuvos komerciniai bankai ir kredito unijos turėjo 318 skyrių, prieš metus – 393, o prieš dvejus – 403. Palyginimui, nuo 2010 metų Lietuvoje uždaryta beveik 600 skyrių. Tiesa, prie to prisidėjo ir bankrutavę „Snoro“ bei Ūkio bankai.

Vartotojų aljanso viceprezidentas ir Europos ekonomikos ir socialinių reikalų komiteto narys Kęstutis Kupšys 15min tvirtino, kad per dvejus metus beveik ketvirtadaliu sumažėjęs kredito įstaigų skyrių skaičius – liūdinanti statistika.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Kęstutis Kupšys, Vartotojų aljanso viceprezidentas bei Europos ekonomikos ir socialinių reikalų komiteto narys
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Kęstutis Kupšys, Vartotojų aljanso viceprezidentas bei Europos ekonomikos ir socialinių reikalų komiteto narys

„Tie žmonės, kurie galėtų pasiskųsti dėl to, jau nuleido rankas. Skyrių mažėjimas tapo savaime suprantamu dalyku – jų mažėja ir dar mažės ir galutinai neliks atokesnėse vietose. Visuomenė yra šį fatališką scenarijų priėmusi ir su tuo susigyvenusi“, – apgailestavo K.Kupšys. Ir čia pat pateikia pavyzdį – anksčiau jo organizaciją pasiekdavo labai daug dėl uždaromų skyrių nepatenkintų žmonių laiškų, dabar to nebėra.

Tad kurie bankai per dvejus metus uždarė daugiausia skyrių? Kurie bankai turi plačiausią banko skyrių tinklą, o kurie – mažiau nei 10? Tuo pasidomėjo 15min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito