Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos bankas panaikino „Kevin EU“ mokėjimo įstaigos licenciją

Lietuvos bankas, įvertinęs mokėjimo įstaigos „Kevin EU“ būklę ir galimybes tęsti veiklą, panaikino šios mokėjimo įstaigos licenciją. 15min jau skelbė, kad teismas šiam startuoliui iškėlė bankroto bylą.
Kevin EU
Kevin EU / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Mokėjimo įstaigos licencijos panaikinimas reiškia, kad bendrovė negali teikti jokių finansinių paslaugų, pranešė Lietuvos bankas.

Ne vėliau kaip per 5 darbo dienas ji privalo informuoti klientus apie atsiskaitymo su klientais tvarką. Nors bendrovė jau nebegalėjo teikti mokėjimų apdorojimo paslaugos, mokėjimo paslaugų vartotojai, kuriems bendrovė vis dar negrąžino jų lėšų, dėl lėšų grąžinimo turi kreiptis tiesiogiai į „Kevin EU“.

Lėšos jiems turi būti grąžinamos į kliento nurodytą sąskaitą kredito arba kitoje elektroninių pinigų ar mokėjimo įstaigoje.

Lietuvos bankas įvertino, kad mokėjimo įstaiga beveik 2 ketvirčius iš eilės neatitiko (ir vis dar neatitinka) minimalaus nuosavo kapitalo bei pradinio kapitalo reikalavimų. Tai yra vienas esminių teisės aktų pažeidimų. Be to, „Kevin EU“ nepatvirtino ir nepateikė audituotų metinių finansinių ataskaitų rinkinio, nors Lietuvos bankas buvo davęs privalomąjį nurodymą jį pateikti 2024 m. rugpjūčio 30 d.

Lietuvos bankas praneša, kad nustatyta, jog įstaiga patiria rimtų finansinių sunkumų ir negeba atsiskaityti su kreditoriais. Rugsėjo 19 d., Vilniaus apygardos teismas priėmė nutartį iškelti jai bankroto bylą.

Panaikinęs „Kevin EU“ mokėjimo įstaigos licenciją, Lietuvos bankas taip pat atšaukė uždarąją akcinę bendrovę „Valnetas“ iš laikinojo atstovo pareigų. Ji buvo paskirta laikinai prižiūrėti šios mokėjimo įstaigos veiklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas