Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos BVP vienam gyventojui pernai sudarė 84 proc. ES vidurkio

Vienam Lietuvos gyventojui tenkantis realus bendrasis vidaus produktas (BVP), apskaičiuotas pagal perkamosios galios standartą, kuris išlygina kainų skirtumus tarp šalių, pernai sudarė 84 proc. Europos Sąjungos (ES) vidurkio – keturiais procentiniais punktais daugiau nei 2018 metais.
Eurai
Eurai / 123RF.com nuotr.

Latvijoje šis rodiklis buvo 69 proc., Lenkijoje – 73 proc., Estijoje – 84 proc. ES vidurkio, pranešė Statistikos departamentas.

Pernai blogiausia ekonominė padėtis buvo Bulgarijoje, kurioje vienam gyventojui tenkantis BVP sudarė 53 proc. ES vidurkio, geriausia ekonominė padėtis buvo Liuksemburge – 260 proc. ES vidurkio.

Kainų lygis BVP lygmeniu Lietuvoje užpernai sudarė 67,1 proc. ES vidurkio. Lenkijoje, Latvijoje ir Estijoje kainų lygis sudarė atitinkamai 61,1 proc., 74 proc. ir 81,3 proc. ES vidurkio.

FNTT nuotr./Pinigai
FNTT nuotr./Pinigai

Žemiausias kainų lygis iš visų ES valstybių narių buvo Rumunijoje (53,1 proc. ES vidurkio), o aukščiausias – Danijoje (132,7 proc.).

Realios faktinio individualaus vartojimo išlaidos (FIV), tenkančios vienam Lietuvos gyventojui, pernai sudarė 92 proc. ES vidurkio. Devynių ES valstybių narių šis rodiklis viršijo ES vidurkį, 18 ES valstybių narių, įskaitant ir Lietuvą, – buvo žemiau ES vidurkio.

Lietuvos kainų lygio indeksas FIV lygmeniu pernai sudarė 64,9 proc. ES vidurkio. Lenkijoje, Latvijoje ir Estijoje jis taip pat buvo žemesnis už ES vidurkį ir sudarė atitinkamai 57,3 proc., 74,2 proc. ir 82,3 procento. Didžiausias kainų lygio indeksas ES buvo Liuksemburge (147 proc.), mažiausias – Bulgarijoje (49,1 proc.).

Vartojimo prekių kainų lygio indeksas Lietuvoje sudarė 83,5 proc. ES vidurkio, o Lenkijoje, Latvijoje ir Estijoje – atitinkamai 74,6 proc., 90,2 proc. ir 92,5 proc., vartojimo paslaugų Lietuvoje – 53,1 proc., o Lenkijoje, Latvijoje ir Estijoje – atitinkamai 46,7 proc., 65,5 proc. ir 77,4 proc. ES vidurkio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai