Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos įmonės skina verslo kelią į Jungtinius Arabų Emyratus

Jungtiniuose Arabų Emyratuose (toliau – JAE) vyko Lietuvos įmonių verslo misija, kurią organizavo Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacija bendradarbiaujant su UAB „Lengvosios pramonės centras“. Verslo misijoje dalyvavo 7-ių šalies įmonių atstovai.
Verslo misija JAE
Verslo misija JAE

Poreikis šių metų misijai išreikštas po  2014 m. balandžio mėn. vykusios verslo misijos į JAE, kurios metu išryškėjo didelis mūsų šalies gamintojų eksporto į šią šalį potencialas. Lietuvos aprangos ir tekstilės įmonių – produkcijos gamintojų ir teikiančių paslaugas šioje srityje – interesas JAE rinka ypač išaugo šiais metais, drastiškai sumažėjus eksporto į Rusiją ir kitų NVS šalių rinkas apimtims ir ieškant alternatyvių eksporto rinkų. Artimųjų Rytų šalys yra potencialiai parankus regionas tolesnei eksporto plėtrai, ypač turint omenyje stiprėjantį JAV dolerio kursą euro atžvilgiu, nes į šio regiono šalis produkcija parduodama JAV doleriais.

Verslo vizito metu dalyviai apsilankė Lietuvos verslo dienose Dubajaus pramonės ir prekybos rūmuose, kur susitiko su Dubajaus pramonės ir prekybos rūmų vadovybe –  Dubajaus pramonės ir prekybos rūmų antruoju viceprezidentu Hisham Abdullah Al Shirawi, Dubajaus pramonės ir prekybos rūmų ryšių su nariais vadovu Wajd Ghanem Al Hashmi, Dubajaus pramonės ir prekybos rūmų vyresniuoju direktoriumi Atiq Juma Faraj Nasib ir Dubajaus pramonės ir prekybos rūmų administracijos direktoriumi Mohamed Mahgoub.

Susitikimo metu Dubajaus pramonės ir prekybos rūmų atstovams pristatytas Lietuvos aprangos ir tekstilės sektorius, verslo misijoje dalyvaujančių Lietuvos kompanijų produkcija. Ši informacija vėliau buvo išplatinta visiems Dubajaus pramonės ir prekybos rūmų nariams, galimai suinteresuotiems bendradarbiavimu su Lietuvos įmonėmis. Planuojama užmegzti verslo ryšius su 10 JAE kompanijų.

Verslo misija JAE
Verslo misija JAE

Susitikimo metu nustatytos ir aptartos įėjimo į JAE rinką kliūtys Lietuvos kompanijoms, tokios kaip prekių sertifikavimas, prekės ženklo įtvirtinimas, marketingas, atstovybės išlaikymo kaštai. Vizito metu dalyviai taip pat lankėsi Lietuvos galimybių pristatyme, kuriame dalyvavo LR ūkio ministras E. Gustas, LR transporto viceministras A. Šliūpas ir VŠĮ „Versli Lietuva“ generalinis direktorius M. Nocius.

Taip pat buvo susitikta su Kataro kompanijos ABU ISSA BROTHERS atstovybės Dubajuje vadovu Hikmat Traboulsi. Abu Issa Holding (AIH) – stambiausias holdingas ne tik Katare, bet ir visuose Artimuosiuose Rytuose. Šis holdingas, kuriame dirba virš 3000 žmonių, veikia beveik visuose ūkio sektoriuose, valdo įmones tokiose srityse kaip prekyba, distribucija, IT, energetika ir inžineringas, statyba, investicijos. Su šia Kataro kompanija planuojama verslo ryšių plėtra.

Verslo misija JAE
Verslo misija JAE

Verslo misijos dalyvius priėmė ir kompanijos The Emirates Group viceprezidentas Khalid Al Hina, atsakingas už transporto ir komercines operacijas Vidurio Rytuose. The Emirates Group – didžiausia JAE aviakompanija. Susitikimo metu domėtasi aprangos ir namų tekstilės importo iš Lietuvos galimybėmis šios grupės poreikiams. The Emirates Group atstovai planuoja atvykti į Lietuvą š.m. spalio mėn.

Aratex Trading DMCC yra viena stambiausių regione audinių ir siuvimo reikmenų tiekėjų, dirbanti ir Rytų Europos regione. Susitikimo su šia įmone metu buvo aptartos galimybės parduoti produkciją iš Lietuvos Persų įlankos šalyse, naudojantis šios kompanijos kaip atstovo regione paslaugomis. Susitikime su kompanijos Nihalani Events atstovais buvo aptarta galimybė pristatyti verslo misijoje į JAE dalyvavusių Lietuvos mados kompanijų prekinius ženklus (Elise Henri ir Natalie Silhuette). Kompanija specializuojasi naujų prekinių ženklų pristatyme JAE rinkose.

JAE ofiso aprangos, uniformų ir darbo drabužių gamintojų parodoje Emirates Uniform & Workwear Exhibition susitikta su 20 JAE kompanijų: Qadri & Qureshi Group of Companies, Signtrade International ir kt.

Susitikime su kompanijos AL- BRAIK Investments LLC verslo vystymo vadovu Albertu Jukniu aptartos verslo misijoje dalyvavusių įmonių produkcijos bei paslaugų atstovavimo galimybės JAE rinkoje. Vizito JAE metu, siekiant didinti eksportą trečiose šalyse, susitikta ir su Kinijos tarptautinės prekybos skatinimo tarybos pramonės ir prekybos rūmų CCPIT bei Bangladešo verslo tarybos Dubajuje atstovais.

2015 m. vasario mėn. 10-15 d. vykusios verslo misijos metu užmegzti ryšiai su JAE verslininkais. Su potencialiais partneriais aptarta galimybė tiekti Lietuvos aprangos ir tekstilės pramonės  gaminius šiai rinkai. Užmegztus kontaktus įmonės sieks toliau vystyti, siekiant bendradarbiauti ir gauti konkrečius klientų užsakymus siūlomai produkcijai ir paslaugoms. Visos misijoje dalyvavusios įmonės iškeltus tikslus pasiekė. 

Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacija nuo 2012 m. balandžio mėn. įgyvendina projektą „Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos narių veiklos plėtra ir konkurencingumo didinimas užsienio rinkose“, bendrai finansuojamą Europos Sąjungos struktūrinės paramos ir Lietuvos Respublikos lėšomis, pagal VP2-2.2-ŪM-01-K priemonę „Asistentas-1“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas