Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos muitinė taikys lengvatas verslui, nukentėjusiam nuo COVID-19

Lietuvos muitinė informuoja, kad, siekiant suteikti pagalbą mokesčių mokėtojams, kurie susidūrė su neigiamu poveikiu dėl COVID-19 plitimo, priimtos mokesčių mokėjimą lengvinančios nuostatos, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Muitinė
Muitinė / Andriaus Vaitkevičiaus nuotr.

Lietuvos muitinė skelbia, kad verslininkams, kurie susidūrė su finansiniais sunkumais dėl COVID-19, bus sudaryta galimybė atidėti mokesčių sumokėjimą, nemokant jokių palūkanų. Artimiausiu metu VMI, atsižvelgdama į nustatytus ribojimus/draudimus veiklos vykdymui, įvardins ekonominės veiklos rūšis, kurias vykdantys mokesčių mokėtojai dėl minėtos priežasties galimai patyrė tiesioginį neigiamą poveikį, bei VMI interneto svetainėje (skiltyje „Aktuali informacija verslui dėl COVID-19“) paskelbs mokesčių mokėtojus, kuriems bus taikomos pagalbos priemonės.

Muitinėje taikant pagalbos priemones bus nevykdomas muitinės administruojamų akcizų ir PVM išieškojimas, muitinės administruojamų mokesčių atžvilgiu mokestinių paskolų sutartys sudaromos neskaičiuojant palūkanų ir taikomas atleidimas nuo delspinigių.

Verslininkai, neradę savęs tarp paskelbtų mokesčių mokėtojų, tačiau taip pat patyrę neigiamas pasekmes dėl COVID-19, dėl minėtų pagalbos priemonių taikymo galės kreiptis į juos administruojančią teritorinę muitinę, pateikdami prašymą dėl pasirinktų pagalbos priemonių taikymo. Šiuo atveju atsisakoma papildomai privalomų pateikti dokumentų (pasiliekant teisę jų paprašyti atskirais atvejais). Prašymai teikiami e. paštu vilnius@lrmuitine.lt, kaunas@lrmuitine.lt arba klaipeda@lrmuitine.lt arba bendruoju Lietuvos muitinės el. paštu info@lrmuitine.lt.

Numatoma, kad sudarius mokestinės paskolos sutartį, muitinės administruojamų mokesčių sumokėjimas galės būti atidedamas iki ekstremaliosios situacijos pabaigos, nustatant mokėjimo grafiką (jei mokesčių mokėtojas neprašys intensyvesnio mokėjimo).

Pažymėtina, jog muitinė neigiamą poveikį patyrusių mokesčių mokėtojų atžvilgiu netaikys muitinės administruojamų akcizų ir PVM nepriemokų išieškojimo veiksmų, taip pat neskaičiuos delspinigių nuo tų mokesčių, kurių sumokėjimo terminas yra šių metų kovo 16 d. arba vėlesnis. Šis principas galios iki tol, kol šalyje bus atšaukta ekstremalioji situacija.

Verslininkai, turintys mokesčių skolų, susidariusių iki paskelbiant karantiną, kurių sumokėti šiuo metu negali, turėtų kreiptis į juos administruojančią teritorinę muitinę dėl mokestinės paskolos sutarties sudarymo, o tie mokesčių mokėtojai, kurie jau yra sudarę tokias sutartis, gali pateikti prašymą pakeisti mokestinės paskolos sutarties grafiką ir sąlygas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas