Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 06 01 /14:44

Vyriausybė pritarė Lietuvos oro uostų ir Vidaus vandens kelių direkcijos pertvarkai

Vyriausybė trečiadienį pritarė dviejų valstybės valdomų susisiekimo sektoriaus įmonių – Lietuvos oro uostų ir Vidaus vandens kelių direkcijos – pertvarkymui į akcines bendroves.
Lietuvos oro uostai
Lietuvos oro uostai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Susisiekimo viceministrės Loretos Maskaliovienės teigimu, abi įmonės turi strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui – vyriausybinė strateginių įmonių sandorius vertinanti komisija pateikė teigiamą išvadą dėl jų pertvarkymo, taip pat sudaryti jau pertvarkytų įmonių verslo planai ir atsipirkimas.

„Gauta išvada, kad per dešimt metų perspektyva yra finansiškai atsiperkanti, tai reiškia, kad ekonominiu požiūriu valstybė kaip akcininkas investuodamas į būsimas akcines bendroves elgiasi kaip rinkos investuotojas, kadangi investicija garantuoja teigiamą grąžą“, – posėdyje sakė viceministrė.

Kaip teigiama nutarimo projekte, Vidaus vandens kelių direkcijos įstatinis kapitalas sieks 12,63 mln. eurų, Lietuvos oro uostų – 199,355 mln. eurų. Jį sudarys šiuo metu jų valdomas turtas ir atitiks nepriklausomų turto vertintojų nustatytą jo rinkos vertę.

Vienos įmonių akcijos nominali vertė bus 1 euras, jomis disponuos Susisiekimo ministerija.

Pernai liepą Seimas pritarė, kad keturios susisiekimo sektoriaus įmonės – Lietuvos oro uostai, „Oro navigacija“, Vidaus vandens kelių direkcija ir Klaipėdos jūrų uosto direkcija – taptų akcinėmis bendrovėmis. 100 proc. jų akcijų valdys valstybė. Pertvarką planuojama įgyvendinti iki šių metų pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas