Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos savivaldybių verslo skolos „Sodrai“: skolininkų mažėjo, bet sumos pūtėsi

Iš 60 Lietuvos savivaldybių verslo skolos Sodrai per paskutinius du mėnesius augo 50-yje. Į viršų stiebėsi ir vidutinė vienam skolininkui tekusi skola. Tokias įžvalgas pateikia tarptautinės įmonių kreditingumą vertinanti bendrovė „Creditreform Lietuva”, rašoma „Creditreform Lietuva” pranešime spaudai.
Eurai
Eurai / 123rf nuotr.
Temos: 2 Verslas Sodra

„Spalio viduryje 35003 Lietuvos juridiniai asmenys turėjo bendrą 102,4 mln. eurų skolą Sodrai. Nors bendra skola per du mėnesius aptirpo beveik milijonu, o skolininkų sumažėjo daugiau kaip keturiais tūkstančiais, tačiau vidutinė skola, tenkanti vienam skolininkui, pastaruoju metu auga. Rugsėjį ji sudarė 2820,46 EUR, o spalio viduryje – jau 2924,75 eurų, – sako Creditreform Lietuva direktorius Saulius Žilinskas. Panašu, kad jau įsiskolinusieji toliau grimzta į skolų liūną.

Net 50-yje iš 60 Lietuvos savivaldybių verslo skolos socialinio draudimo fondui didėjo ir tik 10-yje traukėsi. Beje, prieš mėnesį skolas auginančių savivaldybių buvo tik 35.

Labiausiai į skolas klimpo Pagėgių (+71 proc.), Telšių raj., (+58 proc.), Širvintų raj. (+50 proc.), Alytaus raj. (+47 proc.) ir Prienų raj. (40 proc.) verslai. Skolas Sodrai aktyviausiai mažino Birštono (+61 proc.), Neringos (-30 proc.) verslininkai. Panašu, kad čia įtakos turėjo ir kone keturis mėnesius trukusi vasara. Tačiau nemažai savo skolą Sodrai sutirpino ir Biržų (+20 proc.) verslininkai.

Visuose Lietuvos didmiesčiuose įmonių skolos per pastaruosius du mėnesius tik augo: Vilniuje (+12 proc.), Kaune (8 proc.), Klaipėdoje (+15 proc.), Šiauliuose (+13 proc.) ir Panevėžyje (+7 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento