Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos sukauptos tiesioginės investicijos užsienyje per metus augo 24,1 proc.

Lietuvos sukauptos tiesioginės investicijos užsienyje per metus augo 24,1 proc. ir birželio pabaigoje siekė 13,2 mlrd. eurų.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Lietuvos TI į Europos Sąjungos valstybes nares sudarė 60 proc. Svarbiausios Lietuvos TI užsienyje kryptys buvo JAV ir Latvija (34,5 ir 16,1 proc. visų Lietuvos TI užsienyje), skelbia Lietuvos bankas ir Valstybės duomenų agentūra.

Didžiausia Lietuvos sukauptųjų TI užsienyje dalis teko profesinės, mokslinės ir techninės veiklos įmonėms (46,4 proc., arba 6,1 mlrd. eurų).

Lietuvos TI srautas užsienyje antrąjį ketvirtį buvo teigiamas ir siekė 67,2 mln. eurų. Didžiausias investicijų srautas fiksuotas Latvijoje (58,9 mln. eurų), pagal ekonominės veiklos rūšis – nekilnojamojo turto operacijų (52,8 mln. eurų) bei didmeninės ir mažmeninės prekybos, variklinių transporto priemonių ir motociklų remonto (44,2 mln. eurų) įmonėse.

TI pajamos, Lietuvos investuotojų antrąjį ketvirtį uždirbtos užsienyje, siekė 82 mln. eurų. Didžiąją dalį sudarė reinvesticijos ir Lietuvos investuotojų gauti dividendai (atitinkamai 39 ir 34,3 mln. eurų).

Daugiausia pajamų gauta iš investicijų Latvijoje (44 mln. eurų), o pagal ekonominės veiklos rūšis – iš nekilnojamojo turto įmonių (45,9 mln. eurų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas