Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Linas Agro“ grūdų pervežimo planus pakoregavo žemas vandens lygis Nemune

Žemės ūkio, maisto gamybos ir prekybos įmonė „Linas Agro“ planavo iš Jurbarko į Klaipėdą per metus perplukdyti 30 tūkst. tonų grūdų, tačiau dėl sumažėjusio vandens lygio Nemune numatytas kiekis, tikėtina, bus gabenamas kitais metais, portalui „Verslo žinios“ teigė bendrovės logistikos ir infrastruktūros vadovas Arūnas Strazdas.
Kaune į vandenį nuleista didžiausia barža Baltijos šalyse skirta vidaus laivybai
Kaune į vandenį nuleista didžiausia barža Baltijos šalyse skirta vidaus laivybai / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Vidaus vandens kelių direkcijos (VVKD) laivybos direktorius Aurelijus Rimas pridūrė, kad krovinių gabenimas vis tiek gali vykti, tačiau reikėtų krauti mažiau krovinio.

„Vandens lygį visuomet reikia vertinti, ypač rugpjūčio–rugsėjo mėnesiais jis yra žemesnis negu kitais mėnesiais. Korekcija yra labai paprasta – mažiau krovinio gali vienu metu krauti į baržą“, – portalui sakė A.Rimas.

Kaip anksčiau rašė BNS, pirmoji Nemunu plukdyta barža su eksportui skirtų lietuviškų grūdų kroviniu į Klaipėdos uostą atplaukė rugpjūčio pradžioje. Uosto direkcija tuomet teigė planuojanti, kad tokie kroviniai iš Jurbarko į Klaipėdą bus gabenami nuolat.

„Linas agro“ krovinių ekspedijavimo ir laivų agentavimo skyriaus Klaipėdos uostui direktorius Andrius Armonaitis tuomet teigė, jog grūdų transportavimas vandens keliais yra gerokai pigesnis nei kelių transportu.

Tuo metu buvo apskaičiuota, kad viena barža Nemunu gali pervežti tiek grūdų, kiek jų gabena 40–54 sunkvežimiai, todėl tikėtasi sumažinti vilkikų eismą keliais ir Klaipėdos gatvėmis. 1 tūkst. tonų grūdų krovinys buvo perplukdytas per maždaug 16 valandų, tačiau ateityje, plaukiant ir naktį, kelionės trukmė galėtų sutrumpėti iki 13 valandų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento