Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Linksmybės Seime: įregistruotas siūlymas drausti parduoti alkoholį „valstiečiams“ antradieniais ir ketvirtadieniais

Siūlymus drausti prekiauti alkoholiu lydi Seimo narių pokštavimai. Liberalas Simonas Gentvilas antradienį įregistravo naują Alkoholio kontrolės įstatymo pataisą. Ja siūloma drausti prekiauti alkoholiu Lietuvoje antradieniais ir ketvirtadieniais, tiesa, draudimas galiotų tik Seimo „valstiečiams“.
Simonas Gentvilas
Simonas Gentvilas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Be to, Seimo narys siūlo uždrausti prekybą alkoholiu 1000 metrų aplink Seimą.

„Alkoholinių gėrimų įsigijimas, naudojimas, demonstravimas, vartojimas ar reklamavimas netoliese institucijos – Seimo, kuris priimdama įstatymus siekia mažinti alkoholio vartojimą, kompromituotu ne tik Lietuvos Respublikos Seimą kaip instituciją, bet ir pačius Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijos Lietuvos Respublikos Seimo narius. Alkoholio prieinamumu netoliese Seimo, būdu rodoma nepagarba šios institucijos siekiams ar tikslams“, – teigiama pataisos argumentuose.

S.Gentvilas neslepia tokiu būdu bandantis atkreipti dėmesį į absurdą.

„Su absurdu reikia kovoti absurdu. Valstiečius būtina išblaivyti iki galo. Užregistravau įstatymo pataisas siūlančias: Valstiečių Seimo nariams uždrausti pirkti alkoholį antradieniais ir ketvirtadieniais visoje Lietuvoje, kai vyks Seimo posėdžiai.

Likusiomis dienomis alkoholis jiems neparduodamas 1000 m atstumu aplink Seimą ir 100 metrų aplink jų biurus savivaldybėse. O toms parduotuvėms, kurios visgi parduos jiems alkoholį, video įrašus apie tai teks laikyti iki valstiečių kadencijos pabaigos“, – aiškina parlamentaras S.Gentvilas.

Nors pasiūlymas įregistruotas reaguojant į siūlymus riboti prekybą, įstatymo pataisą Seimas turės svarstyti ir dėl jos balsuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas